Formule 1

Haas F1-coureur Nikita Mazepin 'serieus f**king geïrriteerd'

Uitgegeven door Bas Kaligis • 3 augustus 2021 04:05 • Print artikel

BOEDAPEST - In een race waarin slechts 14 coureurs finishten, was Nikita Mazepin ‘seriously f**king annoyed’ over de 'unsafe release' van Alfa Romeo.

Nikita Mazepin Haas F1


Mazepin, die de Grand Prix van Hongarije startte vanaf P19 op de grid, vermeed het bloedbad in de openingsronde dat de coureurs in de kopgroep van de race teisterde. Na de rode vlag bereidde de Haas-rookie zich voor op de herstart en sloot hij zich aan bij 14 coureurs die in de formatieronde de pits ingingen om hun intermediatebanden voor slicks te verwisselen.

In de daaropvolgende chaos en verkeersopstopping zette Alfa Romeo Kimi Räikkönen recht op de weg van Mazepin. De Russische coureur raakte de Fin, beschadigde zijn VF-21 en moest de auto aan de kant zetten. "Gewoon heel vervelend", vertelde hij aan de officiële F1-website. "Dit was een race waar ik mijn hoop op had gevestigd. We hadden veel kans om te scoren en dat hadden we echt nodig.”

"Het is gewoon jammer dat andere teams fouten maken en auto's naar buiten sturen op het moment dat dat niet kan. De Alfa kwam gewoon naar buiten en reed mijn band eraf. Je wilt moe de zomerstop ingaan, met een pijnlijk lichaam, een pijnlijke nek, maar het gebrek aan ronden, gebrek aan resultaat is pas echt serieus f**king vervelend."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS