Formule 1

Haas F1-baas: "Mick heeft zich goed hersteld van zijn fout en Nikita..."

Uitgegeven door Bart • 21 april 2021 18:34 • Print artikel

Haas F1 heeft tot nu toe weinig lichtpuntjes om tevreden over te zijn. De auto presteert niet naar behoren en wordt ook niet doorontwikkeld, aangezien de blik vooral op de auto voor 2022 ligt. De twee rookies krijgen tijd om te leren, maar vooral Nikita Mazepin valt in negatieve zin op. De Rus heeft al snel de bijnaam Mazespin gekregen en ook in de race in Imola ging hij op het einde in de rondte. Toch is teambaas Gunther Steiner niet ontevreden met het verloop van de tweede race.

Nikita Mazepin


"We hebben twee auto's aan de finish gekregen in een race waarin veel gebeurde", aldus Steiner na afloop van de race. "En dat in natte omstandigheden. Natuurlijk ging het bij beide coureurs een keer mis, maar we hebben ons daarvan hersteld en beide auto's hebben de finish gehaald."

"Dat is wat we willen. Door veel rondjes te rijden, kunnen de jongens het meeste leren. Ik wil dat ze zich blijven verbeteren en zeker in het geval van Nikita was het belangrijk, omdat hij er in Bahrein al snel uitlag. Hij heeft nu een volledige race achter zijn naam staan."

Mick Schumacher ging achter de safety car in de fout. Hij verloor de controle bij het opwarmen van de banden en verloor zijn voorvleugel. "Mick heeft zich goed hersteld van zijn fout in het begin. Van deze resultaten worden we niet direct heel blij, maar het is goed om te zien dat we progressie boeken. Als we zo door blijven gaan en minder fouten gaan maken, kunnen we alleen maar vooruit gaan."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS