Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

HIGH-LIGHTS 24H Le Mans: Porsche pakt hyperpole na spannende strijd met Cadillac + VIDEO

Uitgegeven door Wim Boekel • 14 juni 2024 00:01

Penske Porsche heeft op Circuit de la Sarthe de pole position gepakt tijdens de allesbeslissende hyperpole kwalificatie voor de 24 uur van Le Mans. In de sessie die met een half uur vertraagd werd, zette Kevin Estre achter het stuur van de nummer 6 Porsche in geen enkele sector de snelste tijd neer. Toch was de totale rondetijd voldoende voor de snelste tijd in de hyperpole.

Porsche Penske

De Fransman was de twee Cadillac’s te snel af in de sessie. Alex Lynn gaf 0,148 seconde toe op de Porsche 963. Dries Vanthoor belandde bij Indianapolis in de banden. Op dat moment lag Sebastien Bourdais op de eerste positie. De teamgenoot van Renger van der Zande, legde uiteindelijk beslag op de derde plek. Dat wordt een tweede plek de nummer 3 Cadillac, omdat de nummer 2 Cadillac nog een straf van vijf plekken moet inlossen van het FIA WEC in Spa.

Voor Vanthoor betekende het overigens dat zijn tijd afgenomen werd, omdat hij de rode vlag veroorzaakte. De Ferrari’s waren niet in staat om mee te vechten voor de toppositie in de laatste runs.

In de LMP2 pakte Louis Deletraz de pole position. De Zwitser pakte de pole position na een stevige strijd met Job van Uitert in de IDEC Sport-auto. De Nederlander was even de snelste maar zag de AO by TF-coureur onder zijn tijd duiken. Mathias Beche eindigde als derde in de auto van Panis Racing.

In de LMGT3 pakte Iribe de pole position. Hij was zelfs nog onderweg naar een snellere tijd voor de rode vlag door Vanthoor. Echter een fout gooide roet in het eten. De 38.58,120 was wel voldoende. De McLaren van Iribe eindigde voor de Manthey PureRxcing Porsche 911 GT3 R. Giacomo Petrobelli eindigde als derde voor JMW Motorsport.

Bekijk de HIGH-LIGHTS van de Hyperpole van de 24H of Le Mans 2024:
 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS