Formule 1

Hülkenberg en Räikkönen worden genoemd als vervangers van Vettel

Uitgegeven door Bas Kaligis • 15 augustus 2020 12:06

BARCELONA - De geruchten over de toekomst van Sebastian Vettel lijken per Grand Prix sterker te worden. Tijdens de FIA-persconferentie op donderdag zei Sergio Pérez al dat zijn positie bij Racing Point 'vrij zeker' is, ook al wordt Vettel nadrukkelijk in verband gebracht met het team van eigenaar Lawrence Stroll. maar de geruchten gaan veel verder dan het stoeltje van Vettel in 2021.

Nico Hülkenberg Formule 1


De Duitser van Ferrari, die na dit seizoen nog contractloos is, heeft een zeer slechte seizoenstart waarin hij slechts een kwart van het puntentotaal van zijn teamgenoot heeft weten te scoren. Een vroege exit voor Vettel lijkt daardoor ook meer en meer voor de hand te liggen. De viervoudig wereldkampioen zelf wil er niets van weten. "Dat is geen probleem", zegt hij tegen Autobild.de.

Het Duitse medium meldt dat de namen van Nico Hülkenberg en Kimi Räikkönen al zijn gevallen als mogelijke vervangers wanneer Vettel zijn Ferrari-avontuur voortijdig beëindigt. De verandering zou nog voor de Belgische Grand Prix kunnen plaatsvinden als Vettel in Spanje opnieuw teleurstelt.

Dit weekend start Vettel met een nieuw chassis voor zijn SF1000. Dit moet de coureur meer zelfvertrouwen geven en het gat met Leclerc verkleinen, want tijdens de Grands Prix op Silverstone was de Monegask gemiddeld een halve seconde sneller dan Vettel.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS