Formule 1

Gustavo Menezes over Peugeot: "Ik ben extreem gezegend om een van de zes coureurs te zijn"

Uitgegeven door Wim Boekel • 19 februari 2021 15:12 • Print artikel

Gustavo Menezes denkt dat zijn kwalificatie tijdens de afgelopen 24 uur van Le Mans de sleutel was voor zijn selectie voor het LMH-team van Peugeot. De Amerikaan is één van de zes coureurs die vanaf 2022 in de Franse hypercar gaan rijden. Het afgelopen jaar reed de coureur in de LMP1-klasse met Rebellion Racing en won hij met de Rebellion drie races. Daarmee wist het Zwitsers/Engelse team zelfs Toyota te verslaan. Daarnaast kwalificeerde Menezes de Rebellion R13 tussen de twee Toyota’s in op het Circuit de la Sarthe. De coureur werd overigens ook geselecteerd als één van de coureurs voor het team van Glickenhaus.

Gustavo_Menezes portret

“Ik ben extreem gezegend om één van de zes coureurs te zijn die ze overwogen hebben om tot hun team toe te laten treden”, zei de Amerikaan tegen het Engelse Autosport. “Maar ik kreeg het niet voor niets. Hard werken en een goede timing is wat me hier bracht. Ik ben er zeker van dat er momenten zijn in het leven, dat het pad dat je opgaat zal veranderen. Zo’n moment was bijvoorbeeld mijn kwalificatie van afgelopen jaar in Le Mans. Ik was in staat om de beste prestatie eruit te persen voor mijzelf en voor de auto en ik denk dat het mij zeker geholpen heeft om op het netvlies van een aantal mensen te komen. Daarna betaalde het zich op het juiste moment uit. Ik legde het op de juiste dag op tafel, op het moment dat de kans zich voordeed.”

Gustavo_Menezes


“Ik ben vereerd om in de line-up te zitten, omdat iedereen van hen het verdient om erbij te zitten. Ze zijn allemaal getalenteerde coureurs. Ik heb tegen hen allemaal geracet en ze zijn allemaal sterk. Nu is het tijd voor ons om samen te werken en te tonen dat Peugeot de juiste keuze heeft gemaakt.” Menezes prijst de Franse autofabrikant voor de menselijke aspecten, als één van hun belangrijkste selectiecriteria bij de keuze voor hun coureurs.

“Er is een dozijn coureurs die presteren op een hoog niveau”, aldus de Amerikaanse coureur. “Maar ik denk dat Peugeot een juiste job gedaan heeft om deze line-up te selecteren. Tussen de zes van ons, zeven met James Rossiter, die een goede vriend van mij is. Hij is een absoluut beest in de sim en er is een goede chemie tussen ons. Voor Peugeot was ook bepalend om op mij hun keuze te laten vallen, mijn prestaties in het jaar dat ik het kampioenschap won met Alpine. Peugeot herinnerde zich dit heel goed…”

Gustavo_Menezes Van Amersfoort Racing

Het feit dat Menezes ook voor Glickenhaus gaat rijden, betekent dat niet dat zijn stap naar concurrent Peugeot hem minder zal doen presteren. “Het neemt het feit niet weg dat ik alles ga geven om met Glickenhaus te proberen Le Mans te winnen”, aldus Menezes. “Tegelijkertijd tekende ik bij Glickenhaus voor een jaar en Peugeot krijgt al mijn toewijding vanaf volgend jaar, dus het sloot perfect op elkaar aan.”Ben jij al gratis lid van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

RaceXpress Youtube

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS