Karting • Chrono

Guido Tenback pakt hoofdprijs in intense broedertwist: Nederlands kampioen KZ2 plus!

Uitgegeven door Bas Kaligis • 30 september 2015 13:34 • Print artikel

BERGHEM - Het was een heuse broedertwist die de beslissing moest brengen tijdens de laatste ronde van het NK karting in de KZ2 Plus-klasse. Zou Marco Tenback of zijn tweelingbroer Guido kampioen worden? Het werd de laatste. De vijftigjarige ondernemer had zondag aan twee eerste plaatsen en de derde plaats genoeg voor de titel.

Guido Tenback kampioen

“Deze titel is de mooiste!”, sprak Guido Tenback uitgelaten nadat hij de beker in ontvangst had mogen nemen. “Ik heb mijn broer verslagen in een rechtstreeks duel. Dat is toch wel bijzonder. Natuurlijk gun ik mijn broer de titel ook, maar ik gun hem mijzelf het meest.”

Guido en Marco Tenback kunnen het normaal gesproken uitstekend met elkaar vinden, hebben samen een goedlopend autobedrijf; Tenback Auto’s BV en tevens Jeep-dealer in Doetinchem langs de A18, maar op de Brabantse omloop wilden ze afgelopen weekeinde allebei vlammen.

Guido en Marco Tenback

Het was duidelijk dat één van hen in Berghem de titel voor zich zou opeisen. De tweelingbroers domineerden al het hele seizoen en hadden eigenlijk alleen concurrentie van elkaar. Aan de ene kant van de tent werkte Guido Tenback zwijgend aan zijn kart, aan de andere kant Marco Tenback. Het zou spannend worden…

Een week eerder waren de Tenbackjes al om en om naar het circuit in Berghem gereden om daar de kart te testen en die zo optimaal mogelijk af te stellen. “We hebben dit weekend dan ook niks meer veranderd”, zei Guido tegenover RaceXpress.nl. De kart stond simpelweg uitstekend afgesteld, ervoer hij tijdens de races. Niet voor niets dat hij de eerste twee won. Dat hij in de derde race derde werd, deed er allang niet meer toe. Hij ging op safe wetende dat de titel binnen was. Vanwege de twee schrapresultaten was zijn winst in de eerste heat voldoende. Zeker ook omdat zijn broer daarin helaas uitviel!

De titel is voor de Gelderlander, die veel te danken heeft aan zijn monteur Eddy Oosterink: “Naast Eddy wil ik Helmut Hendriksen voor de motoren en carburateurspecialist en teamleider Rene Derksen (Bollie) bedanken.” Het is toch maar mooi de ultieme beloning van een seizoen zich in allerlei bochten wringen. Omdat Guido en Marco’s zaak ook op zaterdag open is, blijkt het maar al te vaak lastig wedstrijden te combineren met de racerij. “Vaak ben ik ’s ochtends op de zaak en ga ik daarna snel naar het circuit om me nog te kunnen kwalificeren. Trainen komt er vaak er niet van.”

Maar afgelopen zaterdag waren beide broers de hele dag op het circuit. “We hadden op de zaak alles zo veel mogelijk al op vrijdag afgemaakt. Daarna konden we alleen maar hopen dat er op zaterdag weinig mensen zouden komen. Gelukkig is er op zo'n moment naast onze goede verkoper ook mijn vrouw en mijn ouders. Deze laatste zijn de trouwste fans, die bij elke wedstrijd van de partij zijn.

Omdat de zondag de enige echt vrije dag van de beide broers is, zijn ze juist op die dagen vaak weg voor wedstrijden of trainingen. “Voor het thuisfront is dat soms iets minder”, zegt Guido. “Maar ja, als je meedoet aan zo’n kampioenschap ga je natuurlijk voor de winst. Daar moet je iets voor over hebben.”
Maar hoe moet het nu op de zaak? Blijven de twee broers zwijgen tegen elkaar? “Morgen gaan we weer gewoon auto’s afleveren. Alsof er niks is gebeurd!”

Tenback Auto's BV Doetinchem

Tenback Auto's Doetinchem!

Tenback Auto’s B.V. is een echt familiebedrijf; Herman Tenback begon in 1953 als bakkersknecht bij bakkerij Chevalking , al snel viel het scherpe oog van Herman Tenback op de bakkersdochter Gerda en besloot Herman niet alleen zoete broodjes te blijven bakken maar het hart van Gerda te veroveren. De scherpe ogen van Herman Tenback hadden niet alleen kijk op de dochter van de bakker maar ook "oog" voor mooie auto's. In 1958 besluit Herman Tenback dan ook om de "warme bakker" te verruilen voor een eigen verwarmde autoshowroom en begint een lange carriere in de autobranche.

Herman en Gerda trouwen in 1961 en in 1965 wordt hun tweeling Guido en Marco geboren. De zaak in Silvolde groeit gestaag en in 1973 wordt er in Doetinchem een reeds bestaand pand betrokken. In deze zaak aan de Keppelseweg ging in 1986 ook de jongere generatie Tenback aktief aan het werk in het familiebedrijf. Guido verantwoordelijk voor de Sales en Marco voor de After sales. In 1988 werd het Chrysler, Jeep en Dodge dealerschap verworven en geleidelijk aan trekken de heer en mevrouw Tenback senior zich wat meer terug uit de dagelijkse bedrijfsvoering om hun niet onbelangrijke rol achter de schermen te gaan vervullen. Met het verkrijgen van de dealerschappen van Chrysler, Jeep en Dodge en de daaruit volgende groei, werd na een aantal verbouwingen besloten uit te kijken naar een nieuwe locatie. De realisatie van het nieuwe huidige pand heeft circa 9 jaar geduurd. In november 2007 is men in dit prachtige pand getrokken. In juni 2011 is het dealerschap uitgebreid met het merk Lancia. Lancia en Jeep zijn de huidige dealerschappen van Tenback Auto’s B.V. Tevens uw adres voor exclusieve en betrouwbare occasions.

Chrysler, Jeep, Dodge en Lancia

De merken Chrysler, Jeep, Dodge & Lancia worden u gepresenteerd in de volledige line-up van de merken. De merken met een geheel eigen gezicht, staan voor u klaar om bekeken te worden. Wilt u een proefrit dan is dat uiteraard ook mogelijk.

Jeep commander, nieuwe auto in de showroom

Onze werkplaats voorziet u in uitstekende service verlening. Met een geheel eigen werkwijze, staat 1 ding centraal, de klant! We helpen u snel wel weer op weg en zorgen indien wenselijk voor vervangend vervoer. Onze werkplaats heeft al diverse prijzen in ontvangst mogen nemen en is met recht het paradepaardje van ons bedrijf.

Occasion aanbod
Met ca. 150 occasions een ruime keus voor u, wanneer u op zoek bent naar een goede tweedehands auto. Al dan niet met extra service of BOVAG garantie, verkopen wij u graag één van onze occasions. Kijk op de OCCASION PAGINA voor het meest actuele aanbod.

Koffie
U bent van harte welkom in onze showroom. Neem eens rustig een kijkje en laat u verrassen door het ruime aanbod. Uiteraard bieden wij u graag een kopje koffie (waaronder de beste cappuccino van Doetinchem) aan tijdens uw bezoek of neem eens een kijkje op de WEBSITE van Tenback Auto's!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS