Formule 1

Guanyu Zhou zet zijn tanden in het stuur: "Onafgemaakte zaken na de laatste back-to-back"

Uitgegeven door Frank Korsel • 22 juli 2022 14:30

Guanyu Zhou is bezig aan zijn eerste seizoen in de Formule 1, dit doet hij met wisselend succes. Bij zijn debuut in Bahrein scoorde hij al direct een puntje. Daarna lukte het hem slechts eenmaal om punten te scoren. Komend weekend staat de Grote Prijs van Frankrijk op de kalender op het circuit van Paul Ricard. In tegenstelling tot andere races dit seizoen, kent Paul Ricard weinig geheimen meer voor de jonge Chinees.

Guanyu Zhou

In junior categorieën heeft Zhou op dit circuit al een aantal mooie dingen laten zien, daarnaast heeft hij ook al de nodige kilometers gemaakt op dit Franse circuit: “Ik heb in 2016 op dit circuit geracet, in de F3 en in 2019 in de F2, maar de F1 zal op zo’n circuit totaal anders zijn: dit weekend zal alles opnieuw grotendeels nieuw voor mij zijn, en ik kan niet wachten om begin.”

Zhou heeft tot op heden slechts vijf puntjes gescoord, maar denkt dat er nog veel meer te halen viel. Hij is klaar voor revanche: “Er is een beetje een gevoel van onafgemaakte zaken na de laatste back-to-back, en ik denk dat we zeker niet hebben gekregen wat we verdienden in de laatste paar races. Ik denk dat we een kans hebben om het hier goed te doen en terug te keren naar de prestatieniveaus die we in Canada hebben laten zien, door de punten te scoren die we nu een paar races hebben gemist. De concurrentie zal, zoals gewoonlijk, groot zijn, maar we zijn klaar om op het goede spoor te komen en ons uiterste best te doen."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS