Formule 1

Guanyu Zhou voor het eerst in Q3: "Ik wist dat alles kon gebeuren"

Uitgegeven door Bart • 19 juni 2022 15:04 • Print artikel

Voor Guanyu Zhou werd de kwalificatie in Montreal er eentje om niet snel te vergeten. De Chinees van Alfa Romeo plaatste zich voor het eerst voor het derde deel van de kwalificatie en hield daarmee teamgenoot Valtteri Bottas achter zich. En dat in natte omstandigheden en op een baan waar hij nog gereden had.

Guanyu Zhou


"Ik ben heel blij dat ik in Q3 ben gekomen, zeker omdat het mijn eerste echt natte kwalificatie was en pas mijn derde sessie in de regen ooit", reageerde de Chinese rookie. "Eerder hadden we dat alleen in Imola en hier in de derde vrije training. "Vanaf het moment dat ik wakker werd en de omstandigheden zag, wist ik dat er van alles kon gebeuren. Ik ben al vaker in de buurt van Q3 gekomen, maar het was eerder nog niet gelukt. Hier in Montreal had ik het zeker niet verwacht, omdat de baan compleet nieuw voor me is."

"Ondanks dat hebben we een goede snelheid en laat ik dit jaar een stijgende lijn zien", vervolgt Zhou. "Ik hou ervan om in deze omstandigheden te rijden. Het zorgt voor wat extra druk bij de coureurs, ieder klein foutje wordt afgestraft. Het was erg lastig, de baan was glad en je kon soms bijna niks zien. Ik ben blij met het resultaat, al waren mijn rondjes in Q3 wel slordig, maar we hebben alles uit de auto gehaald."

Zhou verwacht een sterke race te kunnen rijden. "De race pace is iedere race nog goed geweest, zeker in droge omstandigheden. We gaan alles geven en vechten voor een positie in de top 10."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS