Formule 1

Guanyu Zhou mengt zich in Silly Season: "Ik heb het gevoel dat ik me geen zorgen hoef te maken"

Uitgegeven door Bart • 7 augustus 2022 19:02 • Print artikel

Guanyu Zhou maakt zich geen zorgen over zijn toekomst in de Formule 1. De 23-jarige Chinees heeft een contract voor één seizoen bij Alfa Romeo en door recente ontwikkelingen kan er van alles gebeuren. Zo maakte Sebastian Vettel zijn afscheid bekend, verkast Fernando Alonso naar Aston Martin en is er een soap rondom Oscar Piastri. Zhou maakt zich niet al te druk en rekent op contractverlenging.

Guanyu Zhou


In een reactie aan GP Fans zegt Zhou dat hij nog niet met andere teams gesproken heeft. "Ik ben zeer op mijn plaats bij Alfa Romeo. Tijdens het off-season dacht ik veel over mijn toekomst, maar nu heb ik het gevoel dat ik me geen zorgen hoef te maken. Ik ben door een periode gegaan dat ik mezelf moest bewijzen, maar nu moet ik vooral consistent presteren en dan stapje voor stapje beter worden."

Zhou weet nog niet wanneer hij zekerheid heeft over komend seizoen. "In de zomerbreak en in Spa is het tijd dat je gesprekken over je toekomst gaat voeren. Op dit moment zit ik goed op mijn plaats en maak ik me geen zorgen. Ik heb het gevoel dat ik op deze weg verder kan en ik word nog iedere race beter. Ik zie geen reden dat ik niet kan blijven."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS