Formule 1

Guanyu Zhou kijkt uit naar terugkeer in de auto en is denkt niet terug aan crash: "Dat is nu verleden tijd"

Uitgegeven door Frank Korsel • 7 juli 2022 14:00

Vorig weekend stond bij de start van de Grote Prijs van Groot-Brittannië het hart van iedere Formule 1-fan heel eventjes stil toen Guanyu Zhou met ongekende snelheid de hekken in vloog. De Alfa Romeo-coureur moest uit zijn benarde positie worden bevrijd en het duurde dan ook een tijdje voordat de wereld wist hoe het er met de Chinees aan toe ging. Hij werd naar het ziekenhuis gebracht, maar liep voor het einde van de race alweer buiten. Hij kijkt ontzettend uit naar komend weekend op de Red Bull Ring.

Guanyu Zhou

“Op het moment dat ik afgelopen zondag Silverstone verliet, keek ik er al naar uit om weer in de auto te stappen. Het was een grote crash en ik ben nogmaals dankbaar voor de veiligheidsverbeteringen van de afgelopen jaren waardoor ik zonder blessure weg kon lopen: maar dat is nu verleden tijd en ik concentreer me alleen op het weekend hier in Oostenrijk.”

In Groot-Brittannië was Zhou bijna het gehele weekend sneller dan zijn ervaren teamgenoot Valtteri Bottas, volgens Zhou was het een veelbelovend weekend en hoopt hij dit weekend weer vol mee te doen om de punten: “Onze prestaties in Groot-Brittannië zagen er veelbelovend uit, de auto voelde goed aan, dus ik kan niet wachten om de draad weer op te pakken na Quali afgelopen weekend en een goed beeld te geven van onszelf op de baan. We hebben dit weekend de sprintkwalificatie, mijn tweede ooit na Imola, en daar kijk ik ook naar uit - het is een goede kans voor ons om onszelf op een goede plek te zetten voor zondag. ”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS