Formule 1

Guanyu Zhou geeft zichzelf rapportcijfer voor zijn rookieseizoen in de Formule 1

Uitgegeven door Bart • 3 december 2022 10:01 • Print artikel

Guanyu Zhou heeft in zijn debuutseizoen in de Formule 1 van alles meegemaakt. De Chinees van Alfa Romeo begon het seizoen met een WK-punt in Bahrein, maakte een enorm zware crash mee bij de start in Silverstone, reed nog twee keer in de punten en had een flinke dosis pech. Uiteindelijk verzamelde Zhou zes WK-punten en daarmee eindigde hij op de 18e positie.

Guanyu Zhou


Voor zijn optreden in zijn rookieseizoenin de hoogste klasse van de autosport geeft Zhou zichzelf een 7, zo zegt hij in een interview op de website van de F1. "Dat is een redelijk goede score. Op papier had ik uiteraard meer willen bereiken. Een paar uitvalbeurten minder en ik had acht tot tien punten meer gehaald. Dat doet natuurlijk wel een beetje pijn. Ik heb iedereen kunnen laten zien welke kwaliteiten ik bezit. Dat is het goede van dit seizoen en ook heel belangrijk."

Door zijn bijdrage en de punten van teamgenoot Valtteri Bottas wist Alfa Romeo concurrent Aston Martin te verslaan in de strijd om P6 bij de constructeurs. Volgens Zhou was dat een van de doelen dit seizoen. "We hebben alle doelen gehaald die we aan het begin van het jaar hebben gesteld. Ik heb Q2 en Q3 gehaald en ben in de punten gefinisht. Ik wil komend jaar wat constanter zijn en dan komt het allemaal goed."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS