Autosport Internationiaal Singleseaters • Indy Car

Grote stunt van Rinus 'Veekay' van Kalmthout met eerste pole position in de Indy Car: "Eindelijk, eindelijk, mijn eerste!"

Uitgegeven door Wim Boekel • 2 oktober 2020 07:45 • Print artikel

Rinus ‘Veekay’ van Kalmthout heeft zijn eerste pole position in de Indy Car te pakken. De Nederlandse rookie maakte dit jaar al indruk in de kwalificatie voor de Indianapolis 500 en deed dat nog eens dunnetjes over. Dit keer was het echter op het Grand Prix-circuit voor de IndyCar Harvest GP. Veekay zette een tijd neer van 1.09,690, wat gelijk staat aan een gemiddelde snelheid van 125,992 mijl per uur.“Het was lastig”, aldus de jonge coureur. “Ik was vanmorgen niet blij met de auto, maar Tim [Broyles, manager van Ed Carpenter Racing] en ik gingen zitten en we vonden wat fantastische dingen. Er is veel werk ingestoken. Ik zette een goede ronde neer, dus daar ben ik blij mee. Eindelijk, eindelijk, mijn eerste pole!”

Wanneer de coureur gevraagd wordt of hij zijn eerste raceoverwinning in de IndyCar kan gaan binnenhalen, is hij overtuigd van zichzelf. “Dat zou gaaf zijn”, vervolgt de Nederlander “Ja, natuurlijk, we gaan nu voor de overwinning. Maar er kan van alles gebeuren. Dit is een gave baan, iedereen is hier super getalenteerd. Dus gaan we er alles aan doen wat we kunnen, maar het gaat niet gemakkelijk worden.”

De coureur raakt maar niet uitgepraat over zijn eerste pole position in de IndyCar en geniet duidelijk zichtbaar na. “Wat een fantastische kwalificatie”, haalt de Ed Carpenter-coureur wederom op. “Een pole position, dat kan ik afvinken van mijn lijstje. Het enige wat moet volgen is een podium of een overwinning. Ik wil graag het seizoen ook eindigen met een van deze twee. De auto was goed op de zwarte (primary) band, maar kwam pas echt tot leven op de rode (alternate) banden. We hebben een kleine aanpassing aan de vleugel gemaakt en hadden een fantastische ronde. We werkten hard in de uren tussen de training en de kwalificatie, daarna was de auto ongelooflijk. Ik ben erg blij. Dank aan al mijn jongens en sponsoren.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS