Formule 1

Grosjean blijft 's nachts in ziekenhuis na de F1-crash in Bahrein: "Zijn handen zijn verbonden"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 29 november 2020 21:12 • Print artikel

MANAMA - Romain Grosjean blijft 's nachts ter observatie in het ziekenhuis, maar 'voelt zich goed' na zijn crash in Bahrein;. Dat zegt Haas Formule 1-baas Gunther Steiner.

Romain Grosjean Haas F1 Grand Prix Bahrein


Grosjean werd na een angstaanjagende crash in de openingsronde van de Grand Prix van Bahrein naar het ziekenhuis overgebracht toen zijn Haas F1-wagen in twee delen werd gescheurd nadat het de vangrail had geraakt bij het verlaten van bocht 3.

De Fransman kon aan het wrak ontsnappen ondanks dat het een vlammenzee werd en de monocoque zich in de vangrail boorde. Hij werd direct opgevangen door het medisch personeel op de baan en van de medical car.

Haas bevestigde kort na het ongeval dat Grosjean lichte brandwonden aan zijn handen en enkels had opgelopen en naar het ziekenhuis werd gebracht met een vermoedelijke gebroken rib.

Haas bevestigde later in een verklaring dat alle röntgenfoto's die van Grosjean waren gemaakt, geen breuken vertoonden en dat hij zal worden behandeld voor brandwonden aan de beide handen.

Teambaas Steiner zei na de race dat hij met Grosjean had gesproken en dat hij goedgehumeurd was en bevestigde dat de Fransman in het ziekenhuis zou overnachten. "Zijn handen zijn verbonden vanwege de brand, maar verder zei hij dat hij geen echte brandwonden heeft of iets anders. Hij was erg opgetogen, zou ik zeggen, zo ontzettend blij."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS