Formule 1

Grootste Nederlandse krant verwacht geen Covid-beperkingen voor Formula 1 Heineken Dutch Grand Prix

Uitgegeven door Peter Vader • 10 juni 2021 16:46 • Print artikel

De Telegraaf heeft er alle vertrouwen in dat de Formule 1 met Max Verstappen in september op het CM.com Circuit Zandvoort voor volle tribunes zal racen. Nadat er veel races zijn uitgesteld, geannuleerd zijn of in een vage Covid-19-wolk verkeren, hebben de Nederlandse GP-organisatoren duidelijk gemaakt dat hun businessmodel voor de F1-GP van Nederland uitsluitend is ontworpen om voor een ‘voltallig aanwezig publiek’ van meer dan 100.000 toeschouwers per dag, te racen.

Max_Verstappen_Zandvoort_F1

Alle beperkingen verdwenen?
Maar hoewel de Nederlandse autoriteiten nog geen duidelijk groen licht hebben gegeven, lijkt het nu zeer waarschijnlijk dat "alle beperkingen" als gevolg van Covid-19 in september volledig zullen worden opgeheven. “De Minister van Volksgezondheid is zeer optimistisch en verwacht dat per 1 september alle beperkingen zijn verdwenen, inclusief de eis van anderhalve meter social distancing”, zegt Erik van Haren in gesprek met de krant Ekstra Bladet.

Eindelijk...
Van Haren is Formule 1-correspondent voor De Telegraaf, de grootste krant van Nederland. Hij zei dat het laten vallen van alle Covid-beperkingen "vooral belangrijk" is voor Zandvoort, omdat zelfs 50.000-60.000 toeschouwers niet overeenkomen met het bedrijfsmodel van de race. "Het moet 100.000 zijn voordat het financieel zinvol is", hield Van Haren vol. Een laatste telefoontje of de race doorgaat zal naar verwachting begin juli worden gepleegd. "Als je me dit twee weken geleden had gevraagd, had ik getwijfeld of de race door zou gaan", zei Van Haren in een bericht van grandpx.news. "Na de laatste aankondigingen twijfel ik niet meer." Goede berichten in ieder geval over de terugkeer van het Formule 1-circus naar ons historische duinencircuit. Eindelijk kunnen de fans Max Verstappen op ons eigen grondgebied aan het werk zien!Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

RaceXpress Youtube

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS