Autosport Internationaal Toerwagens • Autosport INT Diversen

Grootste deelnemende team Walkenhorst Motorsport mikt op topresultaten op het 24-uurshoogtepunt in de Eifel

Uitgegeven door Peter Vader • 31 mei 2024 08:30

Voor Walkenhorst Motorsport komt het eerste absolute hoogtepunt van het seizoen er komend weekend aan: het raceteam start dan met vijf auto's in de ADAC RAVENOL 24h Nürburgring. Deze Duitse endurancerace is één van de absolute hoogtepunten van het seizoen voor Walkenhorst Motorsport. Het raceteam uit Melle in Nedersaksen zet vijf voertuigen in op de enduranceklassieker in de Eifel. Het team heeft zich ten doel gesteld om ook voor de eindzege te strijden.

ADAC RAVENOL 24h Nürburgring Walkenhorst Motorsport Aston Martin Foto 1
Foto: Swoosh Motorsport Communicatie

"In de voorbereiding hebben we op de veeleisende Nürburgring-Nordschleife alleen maar beheersbare race- en testkilometers kunnen afleggen, maar desondanks zijn we goed voorbereid en gaan we met al onze ervaring de race in. Ik kan onze fans nu al beloven dat we alles uit de kast zullen halen en onze zinnen zullen zetten op het overall-podium, vooral met onze Pro Aston Martin Vantage. Ook in de andere categorieën verwachten we een goede kans op een topresultaat", zegt algemeen directeur Niclas Königbauer.

De #34 Aston Martin Vantage GT3 wordt bestuurd door de twee fabriekscoureurs Nicki Thiim en David Pittard, die de race vorig jaar wonnen. Het rijderskwartet wordt gecompleteerd door de beproefde Nordschleife-experts Christian Krognes en Kuba Giermaziak, die al vele overwinningen hebben behaald op het legendarische circuit. "We zijn erg trots op onze line-up met Nicki, David, Chris en Kuba – nu moeten we alle expertise vertalen naar een topresultaat. We kijken uit naar de 24-uursklassieker en zijn er klaar voor!", legt Niclas Königbauer uit.

"Het is een van de belangrijkste weken van het jaar! Ik kan niet wachten om terug te zijn bij dit geweldige evenement", zegt de winnaar van vorig jaar, David Pittard. "Het is fantastisch om met de nieuwe Aston Martin Vantage GT3 Evo te racen op de unieke Nordschleife en ik ben de ingenieurs, monteurs en teamgenoten van Walkenhorst erg dankbaar voor hun harde werk in de voorbereiding. Ik ben zeer gemotiveerd en kan niet wachten om komend weekend weer in de Aston Martin te stappen."

ADAC RAVENOL 24h Nürburgring Walkenhorst Motorsport Aston Martin Foto 2
Foto: Swoosh Motorsport Communicatie

De #35 Vantage GT3 wordt bestuurd door tweevoudig ADAC GT4 Germany-kampioen Mike David Ortmann, die vorig jaar de Aston Martin Racing Driver Academy won. Met de ervaren Walkenhorst Motorsport-coureur Chandler Hull, Patrick Assenheimer en Benjamin Mazatis zullen er nog drie krachtige coureurs op de grid staan, die zullen strijden in de SP9 PRO-AM-klasse.

Patrick Assenheimer, die dit jaar voor het eerst voor WMS uitkomt, heeft de meeste Nordschleife-ervaring op de auto. De veteraan kijkt vol verwachting uit naar de 24-uursrace: "Ik kijk uit naar de 24-uurs Nürburgring! Ik denk dat we een goede kans maken om vooraan te zitten in de PRO-AM-klasse. Als we foutloos blijven en zonder problemen doorrijden, kunnen we ook in het algemeen klassement opschuiven."

De #36 Aston Martin wordt bestuurd door vier ervaren GT3-coureurs. Samen met teamoprichter Henry Walkenhorst staan Christian Bollrath, Anders Buchardt en Stefan Aust aan de start.

Henry Walkenhorst kijkt vol verwachting uit naar de komende endurance race: "Sinds de oprichting van het team is het altijd een doel geweest om de grote 24-uurs enduranceklassieker te winnen. Dat hebben we in 2018 in Spa bereikt, maar op ons thuiscircuit van de autosport jagen we tot nu toe nog steeds op een podium in de 24 uursrace. We hebben er alle vertrouwen in dat we hier dit jaar verandering in kunnen brengen. In het hele team hebben we hard gewerkt om ervoor te zorgen dat we zo goed mogelijk voorbereid zijn op de race, waarbij onze nieuwe partner Aston Martin Racing ons ook sterk heeft ondersteund. Daarnaast ben ik natuurlijk blij dat ik zelf achter het stuur van de GT3 kan kruipen op dit geweldige evenement."

"Ik kijk ernaar uit om na vele jaren terug te keren naar mijn oude team Walkenhorst Motorsport", zegt Stefan Aust, die uitkijkt naar de enduranceklassieker. "Het team is ongelooflijk sterk en heeft dat al op zoveel circuits bewezen. Ik kijk ook uit naar de nieuwe uitdaging met de Aston Martin. Het team heeft al goed ontwikkelingswerk kunnen doen. De 24 uursrace op de Nürburgring is altijd iets speciaals voor mij geweest en daarom kijk ik ongelooflijk uit naar het weekend."

ADAC RAVENOL 24h Nürburgring Walkenhorst Motorsport Aston Martin BMW M4 GT4 Foto 3
Foto: Swoosh Motorsport Communicatie

In de SP10-klasse voor gehomologeerde GT4-auto's zet Walkenhorst Motorsport ook twee BMW M4 GT4's in. Nico Hantke, die vorig jaar met succes voor het team deelnam aan de ADAC GT4 Germany en dit jaar met WMS deelneemt aan de ADAC GT Masters, deelt een auto met Tobias Wahl, Arias Balanian en Jörg Breuer.

"Ik ben erg blij dat we ook in SP10 meedoen met twee krachtige auto's. We hebben een goede combinatie van snelle en ervaren Nordschleife-coureurs op de auto's en daarmee de beste voorwaarden voor een topresultaat", zegt algemeen directeur Jörg Breuer.

Tobias Wahl, die veel ervaring heeft met verschillende GT4-auto's op de Nordschleife, heeft zichzelf hoge doelen gesteld voor de race: "Ik kijk erg uit naar een succesvolle 24 uursrace met Walkenhorst Motorsport in de sterke SP10-klasse. We hebben een goede line-up en willen vooraan zitten."

In de tweede BMW M4 GT4 met startnummer #192 neemt ook Managing Director Jörg Breuer het stuur over. Florian Wahl, Andreas Ziegler en Jean-Christophe David vervolledigen het rijderskwartet van de auto.

"Ik droom er al 20 jaar van om deel te nemen aan deze race en ik ben erg blij dat ik de kans krijg om me bij het Walkenhorst-team aan te sluiten voor dit avontuur met een perfecte auto voor de Ring", zei Jean-Christophe David, die voor het eerst zal deelnemen aan de 24-uursklassieker nadat hij zich met WMS op de start had voorbereid. "Het is een lange voorbereiding geweest en ik kan niet wachten om deze onvergetelijke momenten van de autosport mee te maken!"

De 24 uursrace op de Nürburgring begint op 1 juni om 16:00 uur. In de Eifel wordt opnieuw een enorme menigte toeschouwers verwacht, die op het 25,378 kilometer lange circuit voor een bijzondere sfeer zullen zorgen. Daarvoor worden de startposities bepaald in drie kwalificatiesessies op donderdag (reeds verreden) en vrijdag.

De volledige race wordt ook dit jaar weer live uitgezonden op NITRO op de Duitse gratis tv. Daarnaast wordt de race ook in volledige lengte gestreamd met Duits en Engels commentaar op YouTube. De YouTube-stream zendt ook alle kwalificatiesessies volledig uit.

ADAC RAVENOL 24h Nürburgring Walkenhorst Motorsport Aston Martin Foto 4Foto: Swoosh Motorsport Communicatie

ADAC RAVENOL 24h Nürburgring Walkenhorst Motorsport Aston Martin Foto 5Foto: Michele Scudiero

ADAC RAVENOL 24h Nürburgring Walkenhorst Motorsport Aston Martin Foto 6Foto: Swoosh Motorsport CommunicatieADAC RAVENOL 24h Nürburgring event poster nacht

Logo_Walkenhorst_Motorsport


Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS