Autosport Internationiaal Singleseaters • Indy Car

Groen licht voor Rinus ‘VeeKay’ van Kalmthout: toestemming om te racen

Uitgegeven door Bas Kaligis • 30 juni 2021 18:52 • Print artikel

Rinus ‘VeeKay’ van Kalmthout is tijdens de volgende race in de NTT INYDCAR Series, de Honda Indy 200 at Mid-Ohio, weer op het asfalt te bewonderen. De jonge Nederlander heeft toestemming gekregen om te racen. VeeKay keert terug na een korte afwezigheid, veroorzaakt door blessureleed. Kort na het doubleheaderweekend in Detroit, waar de Nederlander zijn derde IndyCar-podium scoorde, ging hij onderuit tijdens een tocht op de racefiets. Daarbij brak de 20-jarige coureur zijn sleutelbeen. Ondanks directe operatie en een spoedig herstel, verbood de medische staf van IndyCar hem deel te nemen aan de meest recent verreden IndyCar-wedstrijd, de REV Group Grand Prix op Road America.

Rinus van Kalmthout RaceXpress

Gedurende de afgelopen weken heeft VeeKay het trainingsschema weer opgepakt en geleidelijk opgevoerd. Vanwege de ernst van zijn blessure hing deelname voor de volgende IndyCar-wedstrijd af van het oordeel van de medische staf van de raceklasse. De IndyCar-dokters hebben VeeKay woensdagochtend (lokale tijd) onderzocht. De resultaten bleken uitstekend, waardoor de Nederlander groen licht krijgt om aan de volgende race deel te nemen.

Zodoende stapt VeeKay aanstaand weekend weer in de #21 SONAX Chevrolet. De Rookie of The Year van het IndyCar-seizoen 2020 zal rijden op de Mid-Ohio Sports Car Course in Lexington, Ohio. Op dat circuit kon de Nederlander zich vorig jaar, tijdens een doubleheaderweekend, met de toppers meten. In het Road To Indy-verleden scoorde VeeKay bovendien liefst zes podiumplaatsen op het circuit van Mid-Ohio, waaronder twee overwinningen tijdens zijn titelwinnende Indy Pro 2000-seizoen.

“Gelukkig mag ik weer racen”, klinkt een opgetogen VeeKay vanuit de Verenigde Staten. “Het was heel vervelend om de wedstrijd op Road America te moeten missen, maar dankzij hulp van het medische team van de IndyCar en mijn team Ed Carpenter Racing, is mijn herstel spoedig verlopen en kan ik komend weekend weer rijden.”

“De Mid-Ohio Sports Car Course is bovendien één van mijn favoriete circuits in de Verenigde Staten, ik heb goede herinneringen overgehouden aan de vorige keren dat ik hier actief was. Ed Carpenter Racing beleeft tot dusver een succesvol seizoen. Ik ga mijn uiterste best doen om daar komend weekend een nieuw hoofdstuk aan toe te voegen”, besluit VeeKay strijdvaardig.

De Honda Indy 200 at Mid-Ohio wordt komende zondag 4 juli – op Independance Day – verreden. De tachtig ronden tellende wedstrijd start rond 18.00 uur Nederlandse tijd. '

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS