Formule 1

Gridstrafvoor Latifi na versnellingsbakwissel

Uitgegeven door Bas Kaligis • 27 september 2020 09:12 • Print artikel

SOCHI - Williams-coureur Nicholas Latifi heeft een gridstraf van vijf plaatsen gekregen voor de Grand Prix van Rusland nadat het team uit voorzorg van versnellingsbak had gewisseld. Latifi kwalificeerde zich op de 19de plaats in het Autodrom van Sochi, maar komt door de penalty achter Kimi Räikkönen terecht.

Nicolas Latifi Williams


Het team wacht nog steeds op een officiële bevestiging van de straf van de FIA, aldus een woordvoerder van Williams: "Na een data-inspectie na de kwalificatie vonden we een probleem met Nicky's versnellingsbak. We hebben de FIA daarom op de hoogte gebracht en dit zal nu voor de race van vandaag worden veranderd."

De versnellingsbakken moeten zes opeenvolgende races meegaan en het rapport van de technische afgevaardigde van de FIA bevestigde dat de zaak werd doorverwezen naar de race-stewards.

Het probleem kan ook een verklaring zijn voor de moeilijkheden die Latifi tijdens de kwalificatie van zaterdag heeft ondervonden. "Ik ben teleurgesteld in de kwalificatie", meldde de Canadees.

"De sessie werd gedicteerd door het gevoel dat ik op de remmen had, en uit de opwarmronde kreeg ik niet de gewenste reflex van de remmen. Ik blokkeerde en miste mijn eerste ronde, waardoor je voor de tweede ronde achteraan staat."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS