Formule 1

Gridstraf voor debutant Pietro Fittipaldi: "Dit is het grote werk"

Uitgegeven door Bart • 5 december 2020 15:42 • Print artikel

Pietro Fittipaldi maakt dit weekend zijn debuut in de Formule 1 als vervanger van Romain Grosjean en de 24-jarige Braziliaanse Amerikaan zal de Grand Prix van Sakhir vermoedelijk vanaf de laatste plaats moeten starten. Zijn team Haas verving de elektronica en de batterij en ging daarmee over de grens van het toegestane aantal onderdelen. Daardoor kreeg Fittipaldi een gridstraf van 15 plaatsen.

Pietro Fittipaldi


In de trainingen presteert Fittipaldi naar behoren op 3 tienden van zijn teamgenoot Kevin Magnussen. "Het was fantastisch", zo gaf hij na afloop aan op de website van zijn team. "Ik heb een jaar niet in een Formule 1-auto gereden en acht maanden heb ik helemaal niet geracet. Stap voor stap ga ik vooruit, maar eigenlijk is het gekkenwerk."

"Dit is het grote werk. In de koningsklasse van de motorsport. Als je dan naar buiten gaat in VT1 is het zo enorm anders. Veel camera's, fotografen en dan moet je gefocust en rustig blijven. Ik heb me gericht op mijn werk en probeerde geen fouten te maken. Het voelde allemaal goed, de starts en de pitstops."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS