Formule 1

Gridstraf voor Carlos Sainz na putdeksel incident: "De regelementen zijn zoals ze geschreven zijn"

Uitgegeven door Wim Boekel • 17 november 2023 12:22

Carlos Sainz heeft een gridstraf van tien plekken gekregen voor het incident tijdens de eerste vrije training voor de Grand Prix in Las Vegas. Hoewel de Ferrari-coureur geen blaam trof, werd hij toch gestraft. Bij de zwaar beschadigde auto moest de motor vervangen worden, die door het incident kapot gegaan is. De stewards stellen dat het bijzondere omstandigheden zijn, maar dat men niet anders kan dan de Spanjaard hiervoor te straffen.

Carlos Sainz Las Vegas

"De reglementen zijn zoals ze geschreven", aldus het statement van de stewards en gaan verder: "Dienovereenkomstig moet de verplichte straf, zoals gespecificeerd in artikel 28.3 van het Sportreglement, worden toegepast. De stewards merken op dat als ze de bevoegdheid hadden om een uitzondering toe te staan in wat zij in dit geval beschouwen als verzachtende, ongebruikelijke en ongelukkige omstandigheden, ze dat zouden hebben gedaan, maar de reglementen staan een dergelijke actie niet toe.”

De stewards merken op dat als ze de bevoegdheid hadden om een uitzondering toe te staan in wat zij in dit geval beschouwen als verzachtende, ongebruikelijke en ongelukkige omstandigheden, ze dat zouden hebben gedaan, maar de reglementen staan een dergelijke actie niet toe."

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS