Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

GreenGT levert motoren voor waterstof prototype voor Le Mans: "Trots om samen met Oreca, Red Bull..."

Uitgegeven door Wim Boekel • 7 februari 2021 11:03 • Print artikel

De Automobile Club de l’Ouest (ACO) heeft GreenGT geselecteerd als leverancier voor het door waterstof aangedreven prototype, dat in 2024 als afzonderlijke klasse geďntroduceerd gaat worden bij de 24 uur van Le Mans. De deelnemers in deze klasse mogen wel zelf de brandstof opslaan.

GreenGT

GreenGT is een Zwitsers bedrijf dat pionier is op het gebied van waterstof-elektrische motoren en zich daarmee toewijdt aan duurzame mobiliteit. Het bedrijf voegt zich daarmee bij Plastic Omnium (brandstoftank) en Red Bull-Oreca (chassis) als technologisch partner voor deze nieuwe klasse. Het bedrijf levert voor elke auto die ingeschreven gaat worden in de waterstofklasse, de batterij, motor en transmisse. De brandstofopslag en de basis van de waterstof technologie (brandstofcel, aansturing van de hardware en software, compressors en koelsysteem) mogen de teams zelf ontwikkelen.

“De aankomende waterstof klasse krijgt echt vorm”, aldus Pierre Fillon, president van de ACO. “GreenGT was een logische keuze voor ons. We hebben al verscheidene jaren samengewerkt en van de expertise die wij dankzij het MissionH24-project hebben opgebouwd, gaan de teams profiteren die in de klasse stappen. We weten waar we heen willen, en dat doen we samen met excellente partners. De ACO is vastbesloten om het doel te bereiken om een echte bijdrage te leveren aan duurzame mobiliteit.”

GreenGT is trots om haar bijdrage te leveren en samen te werken met de andere mooie partners die een bijdrage leveren aan de nieuwe klasse. “Het is slechts twee jaar geleden dat de ACO en GreenGT MissionH24 lanceerde met de gedachte om een waterstof klasse in 2024 bij de 24 uur van Le Mans te introduceren”, aldus president van GreenGT, Christophe Ricard. “Nu zijn we trots om ons te voegen bij prominente automotive experts als Oreca, Red Bull Advanced Technologies en Plastic Omnium als leverancier voor deze klasse. De uitdaging is mooi, evenals onze vastberadenheid om het doel te realiseren.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS