Formule 1

Grappende Max Verstappen verveelde zich: "Wie verwacht er nu dat Lewis lek rijdt?"

Uitgegeven door Bart • 3 augustus 2020 10:28 • Print artikel

Max Verstappen baalde wellicht even na afloop van de Britse Grand Prix, maar al snel toonde de Red Bull-coureur zich uitermate tevreden met zijn tweede plaats. De 22-jarige Nederlander maakte een pitstop om het extra WK-punt voor de snelste ronde binnen te slepen, maar als hij buiten was gebleven, had hij wellicht kunnen winnen. "Ik had ook lek kunnen rijden", aldus Verstappen tijdens de persconferentie na afloop van de race.

Max Verstappen

"Het is achteraf heel makkelijk praten", aldus Verstappen. "Wie verwacht er nu dat Lewis een lekke band krijgt? Dat gebeurt echt nooit. We hebben de juiste keuze gemaakt en zo denk ik er nog steeds over. Ik heb nergens spijt van."

En dus zat er weinig op dan zich neer te leggen bij de suprematie van de concurrent. "Mercedes is ook hier weer de terechte winnaar. Het is niet dat ik teleurgesteld of boos ben. Integendeel. Ik ben juist heel blij met die tweede plaats. Normaal zou ik derde zijn geworden."

Voor de lekke banden van Bottas en Hamilton kwam Verstappen nauwelijks in beeld. De Mercedessen waren uit het zicht verdwenen en achter de Red Bull was ook een gapend gat. Verstappen besloot zichzelf te vermaken. "Ik heb mijn engineer Gianpiero Lambiase eraan herinnerd dat hij wel goed moest blijven drinken. Hydrateren is belangrijk. Ik had ook niks te doen op dat moment. Je moet soms dingen verzinnen om het leuk te houden."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS