Formule 1

Grand Prix van Spanje zeker van plaats op F1-kalender 2021

Uitgegeven door Bas Kaligis • 12 januari 2021 03:19 • Print artikel

MONTMELO - Behoudens onvoorziene ontwikkelingen rond de coronaviruspandemie heeft de Grand Prix van Spanje ook in 2021 een plaats op de F1-kalender. De organisatie in Barcelona had al een plekje op de voorlopige kalender, maar dat was nog onder voorbehoud.

Circuit de Catalunya F1 Spanje


De Formule 1 had al een plekje voor het evenement op 9 mei, maar er was nog geen officiële overeenkomst. Formule 1 en de GP-promotor in Barcelona meldden maandag dat er nu een officiële overeenkomst is.

Voorlopig geldt de deal voor nog een jaar, maar de organisatie is voornemens een deal voor langere termijn te sluiten. De terugkeer van Fernando Alonso naar Alpine en Carlos Sainz naar Ferrari heeft een belangrijke rol gespeeld bij de totstandkoming van deze deal.

Het circuit gaat er enigszins anders uitzien aangezien bocht 10 wordt aangepast. Hij wordt iets breder gemaakt en zal iets meer lijken op de lange linkerbocht die hier in het verleden werd gebruikt.RaceXpress Youtube


Check ook eens ons RaceXpress Youtube-kanaal met leuke video's over auto's, autosport, Formule 1 en karting. Abonneer je dan ook gelijk even op ons YouTube-kanaal! We krijgen regelmatig fraaie video's van Formule 1-teams, zoals Red Bull Racing met Max Verstappen en de Formule E aangeleverd, maar wij maken ook onze eigen content met onder meer interviews met autocoureurs en autonieuws. Wil je niks missen, klik dan op deze link en volg ons RaceXpress YouTube-kanaal.


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS