Autosport Internationaal Toerwagens • Autonieuws

Gordon Murray onthult op 27 januari zijn nieuwe supercar, de T33 V12

Uitgegeven door Peter Vader • 11 januari 2022 10:03 • Print artikel

Gordon Murray zal zijn radicale V12-aangedreven T50-supercar laten aanvullen met een geheel nieuw model, dat op 27 januari wordt onthuld. De nieuwe baby, genaamd T33, wordt beschreven als "'s werelds beste supercar GT", wat suggereert dat hij meer nadruk zal leggen op verfijning dan de T50, die prioriteit geeft aan sensatie op hoge snelheden. In tegenstelling tot de T50 en de track-georiënteerde T50S, zal het nieuwe model echter worden gebouwd in het nieuwe hoofdkantoor van de Gordon Murray Group (GMG) in Windlesham, Surrey, waarvan de bouw binnenkort zal beginnen. De nieuwe faciliteit van £ 50 miljoen zal de afdelingen ontwerp, ontwikkeling, verkoop, onderhoud en erfgoed van GMG huisvesten. De nieuwe supercar zal naar verwachting grotendeels ter plaatse worden ontwikkeld, waar het bedrijf tegen eind 2022 een volledig functionerende testbaan wil hebben.

Gordon-Murray-t50

Meer toegankelijk
Verdere details van het model zijn niet bekendgemaakt, maar Murray zelf heeft eerder bevestigd dat het bedrijf een tweede V12-aangedreven model zal introduceren voordat het wordt opgevolgd door een "zeer luidruchtige" hybride, aldus een bericht van Autocar. Gezien de prijs van £ 2,8 miljoen en de toonaangevende cijfers van de geleverde prestaties die door de T50 zouden worden gerealiseerd, is het waarschijnlijk dat het bedrijf zal proberen een meer 'toegankelijk' sportmodel op de markt te brengen.

Gamechanger
De iStream-productieprincipes van het bedrijf zullen worden toegepast om het gewicht zo laag mogelijk te houden, ondanks dat hij net zoveel vermogen heeft als de Bentley Continental GT Speed, weegt de T50 minder dan een Mazda MX-5. Maar de bevestiging van zijn GT-positionering suggereert dat een meer op een volledig uitgerust passagierscompartiment en een meer op de openbare weg gerichte wielophanging, één van de belangrijkste onderscheidende factoren zouden kunnen zijn. Meer details zullen duidelijk worden bij de onthulling, maar voorlopig zei Murray dat hij er vertrouwen in heeft dat zowel de auto als het nieuwe hoofdkantoor van het bedrijf "gamechangers in de auto-industrie" zullen zijn.

Mijlpalen
Murray voegde eraan toe: "We zullen de komende twee jaar veel belangrijke mijlpalen hebben voor ons hoofdkantoor. Maar één van de belangrijkste zal op 27 januari zijn, wanneer we het eerste Gordon Murray Automotive-voertuig onthullen dat daar wordt geproduceerd. We zijn allemaal enorm opgewonden om zo'n belangrijke auto over slechts drie weken aan de wereld te mogen onthullen."

Voor meer informatie over Gordon Murray en zijn T50 supercar kijk dan onderstaande video van Autocar van ruim 19 minuten voor details en een interview over de 'nieuwe McLaren F1':Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

RaceXpress Youtube

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS