Formule 1

Goed nieuws voor Red Bull en Max Verstappen: motorontwikkelingsstop lijkt bespreekbaar

Uitgegeven door Bas Kaligis • 20 november 2020 06:03 • Print artikel

Honda neemt na 2021 afscheid van de Formule 1 als motorleverancier en daarmee staan Red Bull Racing en AlphaTauri voor een grote uitdaging. Het Oostenrijkse raceteam zegt dat het 'verschillende opties' heeft, maar wil graag Honda-motoren blijven gebruiken in 2022 en daarna. Dit vereist een ontwikkelingsstop omdat Red Bull zelf niet kan blijven ontwikkelen tot 2025. Die ontwikkelingsstop leek bijna onmogelijk, maar nu is er hoop voor Red Bull.

Max Verstappen Red Bull Racing F1


Ferrari en Renault verzetten zich tegen het plan van Red Bull om de ontwikkeling van de V6-turbos, MGU-H, MGU-K en de accu te bevriezen voor vier jaar na 2021. Mercedes was het wel eens met de plannen van Red Bull. De ontwikkelingsstop leek dus niet te komen, maar zowel Ferrari als Renault heeft de deur op een kier gezet.

Volgens informatie van Auto, Motor en Sport zouden de twee fabrikanten nog steeds willen nadenken over het bevriezen van de ontwikkelingen op het gebied van motoren. Deze maatregel zou echter niet eind 2021, maar begin 2022 ten uitvoer moeten worden gebracht.

"We kunnen deze complexe technologie niet gebruiken zonder een bevriezing van de ontwikkeling. Daarvoor hebben we een ontwikkelingscentrum als Honda in Sakura nodig", vertelt Marko aan het Duitse medium. "De gesprekken gaan door en we gaan de goede kant op", klinkt de topman vrolijk over de discussies met Ferrari en Renault.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS