Autosport Internationaal Toerwagens • LMS

Goed ELMS-debuut van Max Koebolt met uitstekende zesde plaats bij de 4 Uur van Barcelona

Uitgegeven door Pascal Wekema • 21 april 2021 07:46 • Print artikel

Het eerste weekend in de European Le Mans Series is voor nieuwkomer Max Koebolt zeer succesvol verlopen. Aan boord van de Nielsen Racing Ligier JSP320 reed de Noord-Hollander samen met teamgenoten Nick Adcock en Austin McCusker een foutloze race op het circuit van Barcelona en pakte hij de zesde plaats in de LMP3 klasse.

 Nielsen Racing Ligier JSP320 Max Koebolt

Het eerste evenement van de European Le Mans Series was voor Koebolt een eerste officiële kennismaking met deze vorm van autosport. De testdagen stonden voor hem dan ook in het teken van leren, leren en nog eens leren, voordat de vier uur van Barcelona gereden werd. Na een moeizame kwalificatie, waarin McCusker wel een sterke tijd reed maar bleef steken op de zeventiende plaats, wist het team zich al heel snel te herpakken op het Spaanse Grand Prix circuit en na een tumultueuze start baande Nick Adcock zich gestaan een weg naar voren. Het enige probleem was een tik die Adcock kreeg van een LMP2 coureur die niet oplette, waardoor er tijd verloren werd.

Na die succesvolle opening mocht Max Koebolt het tweede gedeelte van de wedstrijd voor zijn rekening nemen en, gewapend met een set nieuwe banden, was de debutant vrijwel continue de snelste op de baan. In het veld waarin gevochten wordt in drie klassen en met meer dan 40 auto’s op de grid, bleef de Nederlander voortdurend uit de problemen en maakte hij indruk met zijn bandenmanagement en met zijn snelheid, waardoor hij de auto als zevende binnenbracht. “Mijn uur in de auto voelde heel goed. Natuurlijk leer je ook tijdens de wedstrijd continue bij, maar ik ben zeer tevreden met hoe ik hier kon debuteren. De auto was uitstekend en dat bleek ook wel tijdens de race. Ik ben blij!”, aldus Koebolt, die voor het laatste uur van de wedstrijd zijn auto overdroeg aan Austin McCusker. De Amerikaan wist eveneens uit de problemen te blijven bracht na vier uur racen de Nielsen-Ligier binnen op de zesde plaats.

Max Koebolt

“Voor ons is dit een geweldige start en er is nog zoveel waar we aan kunnen en moeten werken. Maar als je je bedenkt dat we zomaar 30 seconden verloren met de touché van de LMP2 coureur, dan had er vandaag zelfs een podium in gezeten en dat is gewoon héél goed nieuws voor de rest van dit seizoen”, aldus een opgetogen Koebolt.

De volgende wedstrijd vindt plaats op het circuit van de Red Bull Ring waar gereden wordt op 15 en 16 mei aanstaande.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS