Formule 1

Gloort de terugkeer op de F1-grid van Liam Lawson aan de horizon? Bij Red Bull of AlphaTauri?

Uitgegeven door Peter Vader • 18 november 2023 15:15

Vanwege de noodgedwongen herstelperiode van Daniel Ricciardo na zijn crash op CM.com Circuit Zandvoort zat ineens Liam Lawson in de AlphaTauri. En dat deed hij met verve. Het kostte de Nieuw-Zeelander slechts vijf races om de hele paddock te overtuigen. Hij toonde vanaf het eerste moment een enorme snelheid in de AlphaTauri AT4. Daarmee bewees de 21-jarige coureur dat hij zich kan meten met de grootsten in de sport. Net als bij Max Verstappen, is talentjager Helmut Marko zich dit ook bewust. Vandaar dat de Oostenrijker een terugkeer van Lawson in de nabije toekomst had voorgesteld.

Liam_Lawson
Liam Lawson

Ondanks dat hij gedwongen werd het AlphaTauri-stuur opnieuw over te dragen aan de terugkerende Daniel Ricciardo, is Liam Lawson niet in de vergetelheid geraakt, waarbij Helmut Marko een terugkeer voor de jonge Nieuw-Zeelander naar de F1 suggereert. “Hoe graag ik ook zou willen racen, Red Bull heeft besloten dat dit op dit moment het beste voor mij is. Ze willen dat ik me 100% concentreer, zodat ik op elk moment klaar kan zijn", zei Lawson en doelde daarmee op het feit dat Helmut Marko vindt dat hij even geduld moet hebben. Maar ambitieus als hij is, is Lawson daarentegen ongeduldig. Nu alle vier Red Bull- en AlphaTauri-stoeltjes bezet zijn, zal hij nog moeten wachten voordat hij de tweede grote kans uit zijn carrière krijgt. “Hij moet gewoon geduld hebben en zijn tijd komt wel. We hebben al een contract met Sergio Perez, Yuki Tsunoda en Daniel Ricciardo, dat loopt tot eind 2024", lichtte Marko toe. De vraag blijft wanneer Liam Lawson definitief weer zal instappen in een Formule 1 auto. En bij welk team? Wordt het AlphaTauri of wordt hij zelfs de nieuwe teamgenoot van Max Verstappen bij Red Bull?

Liam_Lawson_Singapore AlphaTauriBen jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS