Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Glickenhaus op pole in Monza; Belgische Iron Dames Sarah Bovy pakt pole in GTE-Am + UITSLAG

Uitgegeven door Wim Boekel • 9 juli 2022 19:26 • Print artikel

Romain Dumas heeft de tweede pole postion voor Scuderia Cameron Glickenhaus in het FIA World Endurance Championship binnengehaald. Een tijd van 1.35,416 was genoeg om Toyota achter zich te houden voor de 6 uur van Monza. Brendon Hartley zette de Toyota GR010 Hybrid #8 naast de Amerikaanse auto neer. De Kiwi kwam 0,919 seconde tekort.De tweede Toyota moest zelfs de Alpine voor zich dulden. Peugeot legde bij haar debuut beslag op plek vijf en zes. De Peugeot moest 1,8 seconden toegeven op de Glickenhaus. Mikkel Jensen kon geen tijd neerzetten. De Peugeot-coureur kwam tussen de Lesmo-bochten stil te staan met een probleem.

In de LMP2-klasse staat United Autosports op pole position. Filipe Albuequerque zette de beste tijd neer met 1.38,403. Mathias Beche, teamgenoot van Tijmen van der Helm, zorgde in de auto van ARC Bratislava bijna voor een verrasing. De Zwitser zette als eerste de pole position tijd neer. Ferdinand Habsburg zette met de Realteam by WRT de derde tijd neer. De auto van het team van Robin Frijns vertrekt van plek 8.

Klik hier voor de volledige uitslag van de LMH en LMP2.

GTE

Ferrari leek op weg naar een 1-2 in de kwalificatie bij de GTE-Pro. Allesandro Pier Guidi zette de snelste tijd neer in de auto van AF Corse, met 1.45,270. Teamgenoot Antonio Fuoco was in eerste instantie sneller, maar werd door de Italiaan voorbij gestreefd. Het Italiaanse feestje werd echter bedorven door Nick Tandy. De Corvette-coureur nestelde zich op plek twee tussen de Ferrari 488 GTE Evo’s in. Voor Porsche was het met een vierde en vijfde plek een tegenvaller, nadat men de eerste drie races van het seizoen van de eerste plek mochten vertrekken.

Sarah Bovy

In de GTE-Am was er eveneens succes voor Ferrari. In deze klasse was het een vrouw die de mannen de baas was in de auto van Iron Dames. De tijd van Sarah Bovy was met 1.47,431 voldoende om Ben Keating in de TF Sport-auto van de eerste plek te wippen. De Belgische dook 0,227 seconden onder de tijd van de Aston Martin-coureur. Christian Reid zette de derde tijd neer.

Klik hier voor de volledige uitslag van de GTE-Pro en GTE-Am.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS