Autosport Internationaal Toerwagens • FIA GT3

Glickenhaus lanceert radicale sportwagen voor de openbare weg + FOTO'S

Uitgegeven door Dirk Kempen • 27 februari 2017 09:45 • Print artikel

Scuderia Cameron Glickenhaus lanceert haar eerste productie sportwagen. Naar verwachting is de SCG003S de snelste productie auto ooit. Het doel is om een ronde te rijden op de legendarische Nordschleife in minder dan zes minuten en 30 seconden.

Glickenhaus

In 2014 lanceerde filmmagnaat James Glickenhaus zijn Scuderia Cameron Glickenhaus. De door Manifattura Automobili Torino ontworpen SCG003 rijdt sindsdien vaak in het Nordschleife endurance kampioenschap, VLN. Eind 2016 lanceerde het team een klantenprogramma. Hierbij krijgen klanten de kans om de spectaculaire auto te racen op de Europese circuits.

Glickenhaus

De 'oude' SCG003 kon zich meten met de GT3 auto's in het VLN kampioenschap. Voor dit model, geschikt voor de openbare weg, wil Glickenhaus nog sneller. Om hiervoor te zorgen is het chassis en bodywork van lichtgewicht koolstofvezel. Het monocoque chassis weegt slechts 105kg. De auto wordt voorzien van een 4,4 liter, V8 motor. Deze motor is groter en levert meer vermogen dan de race auto. De door Autotecnica Motori gebouwde motor levert 800pk.

Glickenhaus


De officiŽle onthulling vindt plaats tijdens de Autoshow van GenŤve van 9 tot en met 19 maart.

GlickenhausMEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS