Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Glickenhaus is vertraagt door Brexit: "We geloven erin dat we in Portimao met twee auto's kunnen racen"

Uitgegeven door Wim Boekel • 27 januari 2021 12:50 • Print artikel

Scuderia Cameron Glickenhaus leek de eerste race van het FIA World Endurance Championship met haar LMH-auto in Sebring te laten schieten. Eerder zei het team dat de race over 1.000 mijl te kort dag zou zijn om de auto’s te homologeren, maar nu deze is geannuleerd en verplaatst is naar Portimao, waar een 8 uursrace wordt verreden, lijkt het inzetten van de Glickenhaus 007 LMH reëel te zijn.

Glickenhaus-HyperCar-Le-Mans

Logistiek gezien is de race in Portugal daardoor veel makkelijker, omdat de auto ontwikkeld wordt door Podium Advanced Technologies in Italië. Daarnaast wordt de nieuwe openingsrace veertien dagen later verreden. “We geloven erin dat we in staat zijn om in Portimao met twee auto’s te racen”, aldus Glickenhaus tegen het Amerikaanse Sportscar365. “We zijn op korte termijn niet in staat om dat te bevestigen, maar het is wel onze intentie.”

De rollout van de nieuwe bolide is overigens wel vertraagd met twee weken, door complicaties vanwege de Brexit, vertelde de eigenaar van het team. Het doel is om half maart te rijden met de auto. “We hebben gepusht naar 15 februari vanwege de Brexit. Van elk klein onderdeel zoals een connector of slangetje, waren we gewend om ze na één nacht te hebben, maar nu neemt het zes weken in beslag. En we weten dan nog niet wat het gaat kosten, omdat we het eerst krijgen en daarna komt de Britse douane nog, die zegt: ‘Je bent ons rechten verschuldigd’. We zijn twee weken vertraagd door de Brexit.” Hoewel Glickenhaus zegt dat het zelfs ook later kan worden, hoopt hij dat het niet zo ver zal komen.

Inmiddels zijn met Ryan Briscoe en Gustavo Menezes de eerste twee coureurs aangekondigd. De resterende coureurs moeten voor het einde van de maand bekend gemaakt gaan worden.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS