Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Glickenhaus doet 30-uur durende test: "We deden bijna 5.000 km"

Uitgegeven door Wim Boekel • 6 juni 2021 13:08 • Print artikel

Het team van Glickenhaus heeft de eerste 30-urige test gehad met de Glickenhaus 007SCG LMH. In Aragon werd de auto uitgebreid aan de tand gevoeld. Volgens teameigenaar James Glickenhaus ging de test helemaal naar wens en was er slechts een klein probleem.

Glickenhaus 007SCG LMH

“De auto reed fantastisch. Tegen de tijd dat we eindigden, hadden we bijna 10.000 km op de auto, wat behoorlijk veel is”, zei Glickenhaus tegen het Amerikaanse Motorsport. “We deden bijna 5.000 km in Aragon, wat ook het rijden in de nacht bevatte. We hadden een klein probleem, een elektrische connector brak als gevolg van vibratie, maar de hele kabelboom was over de levensduur. Dus dat was geen verrassing.”

De Amerikaan onthult ook dat zijn team full course geel getraind heeft en nood stops tijdens de 30 uur. “We deden veel FCY-tests en dingen er afhalen om de auto te onderzoeken voor potentiële problemen”, vertelt de teameigenaar “Het ging allemaal goed, het team was goed, de motor was foutloos en de lichten werkten naar behoren.”

In Aragon kwam ook de tweede LMP2-auto’s in actie. Zij waren in staat om de zelfde tijden neer te zetten, zo vertelt Glickenhaus. “Toen de banden achteruit gingen in de tweede stint, waren de P2-auto’s net zo snel als ons”, aldus de teambaas. “Er is niet genoeg onderscheid. Als zij er niets aan veranderen, gaat het een ramp zijn.”

Dit lijkt er dan ook op dat het team dezelfde ervaring heeft als Toyota tijdens de Proloog en de eerste race in Spa-Francorchamps. Het team uit Keulen gaf toen soortgelijke signalen af.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS