Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Glickenhaus-coureur niet bang voor komst Ferrari en Porsche: "Vorig jaar leek de auto op een wild paard"

Uitgegeven door Wim Boekel • 25 juni 2022 11:50 • Print artikel

In 2023 komen er diverse autofabrikanten bij in de LMH-klasse van het FIA World Endurance Championship en de 24 uur van Le Mans. Cadillac, Ferrari, Peugeot en Porsche gaan het opnemen tegen Toyota en Glickenhaus. Richard Westbrook is van mening dat Glickenhaus in 2023 ook een waardige concurrent in Le Mans kan zijn. De kleine Amerikaanse autofabrikant, in de afgelopen editie nog derde, moet het dus gaan opnemen tegen grote partijen. Westbrook denkt dat het team het met de betrouwbare motor van Pipo Moteurs kan opnemen tegen de hybride aandrijving van de nieuwe concurrenten die mogelijk nog opstartproblemen kennen.

Glickenhaus


"Volgend jaar staan er veel meer auto's aan de start, maar wellicht ook meer zorgen om de betrouwbaarheid", aldus de Britse coureur tegenover het Engelse Autosport. "Zeker als je in de paddock hoort dat het allemaal nog niet zo straightforward is met LMDh-auto's. Onze filosofie is behoorlijk simpel waarom we niet kiezen voor een hybride system. Dat zorgt ervoor dat we er goed voorstaan wanneer volgend jaar de nieuwe fabrikanten binnen komen."

Westbrook vertelt dat er dit jaar behoorlijke stappen zijn gemaakt met de Glickenhaus 007 LMH, waardoor hij ook meer vertrouwen had in de hoge snelheidsbochten op het Circuit de la Sarthe. "Vorig jaar leek de auto op een wild paard, nu is het een lief poesje, een lief, getemd poesje. Nu keek je ernaar uit om in de auto te stappen, terwijl je vorig jaar een paar keer diep diep moest ademen voordat je richting de Porsche Curves ging."

"Nu voelt het echt goed en het geeft me veel plezier. We spelen dit jaar meer en meer potentieel van de auto vrij, terwijl we vorig jaar door bleven gaan om de auto rijdende te houden. De regels waren zo nieuw en het team was zo nieuw. Nu hebben we iets van 'laten we dit proberen, laten we dat proberen' en daartoe waren we vorig jaar niet in staat. Er zijn dingen die we in de race willen inzetten, maar nog veel risico met zich meebrengen, omdat we niet genoeg trainingstijd hebben gehad. We weten op welke gebieden we ons nog kunnen verbeteren. Volgend jaar gaan we zeker nog een stap zetten."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS