Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Glickenhaus Racing gaat niet naar de 6 Hours of Spa: "We spelen het spelletje voor de lange termijn"

Uitgegeven door Wim Boekel • 22 april 2021 12:08

Het team van Glickenhaus gaat de ‘6 Hours of Spa’ met haar nieuwe LMH-auto, de Glickenhaus SG 007, missen. Het Amerikaanse team wil haar auto voor de FIA World Endurance Championship en 24 uur van Le Mans helemaal op-en-top hebben, voordat zij haar daadwerkelijk gaat inzetten. Teameigenaar James Glickenhaus legt uit waarom hij zo voorzichtig is. “Het probleem is dat als je een auto puur voor Le Mans maakt, dit concept niet goed gaat zijn op andere banen”, zegt Glickenhaus tegen Sportscar365. “Dus we proberen het goed te doen. Als we dat gedaan hebben, dan wordt het ontstane concept vastgelegd voor vijf jaar, de levensduur van de auto. Dus we willen echt, echt, heel voorzichtig zijn met die beslissing. Mijn doel is om Ferrari in 2023 in Le Mans te verslaan. Mijn doel is niet om op te komen dagen met een auto die nog niet klaar is. Daar komt bij dat als je kijkt naar de Covid 19-situatie in België op dit moment, dan is dat niet fantastisch. Wil ik mijzelf en mijn teamgenoten daaraan blootstellen?”

Romain_Dumas_Glickenhaus_photo_by_Fabrizio_Balboni

Er volgt nog een extra test in Vallelunga ter validatie, waarna begin mei een 30-urige test op Aragon plaats gaat vinden. “We gaan met beide auto’s klaar zijn voor Portimao en we gaan dus racen met beide auto’s in Portimao, Monza en daarna Le Mans”, vervolgt de Amerikaan. “En dan gaan we zien hoe we verdergaan.” Na Le Mans is het nog onduidelijk hoe het team verdergaat. Gaan ze deelnemen aan de races in Fuji en Bahrein? Dat hangt volgens de teameigenaar af van het vinden van extra sponsoren.

Glickenhaus techniek 1

“We doen dit om auto’s te verkopen”, zegt Glickenhaus. “We verkopen geen auto’s in het Midden-Oosten en we verkopen geen auto’s in Japan. Dus om door te gaan met de volledige WEC-kalender, hebben we sponsoren nodig die exposure willen die wij ze kunnen geven op deze twee markten. Om er slechts aan deel te nemen omdat de race toch op de kalender staat, dat is niet iets waar we interesse in hebben of wat we moeten doen. We zijn wat anders dan andere bedrijven. Denk ik dat we wat sponsoren krijgen? Zeker! Denk ik dat we op een dag auto’s verkopen in Japan? Absoluut! Denk ik dat we auto’s gaan verkopen in het Midden-Oosten? Ja.”

Glickenhaus techniek 2

“Gaat het op een gegeven moment wat waard worden? Racen op deze markten? Zeker. Maar we staan niet onder druk met wat we nu doen. Ik denk dat mensen dat volledig kunnen begrijpen. Mijn doel is niet om het World Endurance Championship te winnen. Ik geniet van het racen en gebruik het racen om auto’s voor ons te verkopen. Op een traditionele manier, dus niet om twee miljoen dollar te besteden door naar Bahrein en Fuji te gaan. Dat gaat geen auto’s verkopen. Waarom zou ik zoiets doen?”

Glickenhaus_a_beauty_in_black_photo_by_Fabrizio_Balboni

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS