Formule 1

Giro 44 in opkomst? Lewis Hamilton volgens Forbes niet meer in top 10 bestbetaalde sporter

Uitgegeven door Frank Korsel • 13 mei 2022 05:27 • Print artikel

Lewis Hamilton is zevenvoudig wereldkampioen in de Formule 1, dit staat natuurlijk gelijk aan een monster salaris. De Brit behoorde vorig jaar dan ook nog tot één van de tien best betaalde atleten ter wereld. Forbes stelt elk jaar een lijst op met de best betaalde atleten. Dit jaar heeft de Mercedes-coureur geen plekje weten te bemachtigen in de top 10.

Lewis Hamilton

Sinds zijn debuut in 2007 is Hamilton een van de grootste sterren uit de hedendaagse sport. Hij krijgt bij Mercedes dan ook een riant salaris, daarnaast ontvangt hij ook nog een zakcentje met sponsorcontracten en de verkoop van merchandise. In 2021 stond hij dan ook op de achtste positie in de lijst van het Amerikaanse zakenblad. Toen had hij een inkomen van, schrik niet, 82 miljoen dollar. Dit jaar ontbreekt hij op deze prestigieuze lijst.

Lionel Messi voert de lijst met een inkomen van 130 miljoen aan. Hij wordt op de voet gevolgd door basketballer Lebron James. Ook voetballers Cristiano Ronaldo en Neymar Jr. doen het goed. Basketballers Stephen Curry, Kevin Durant en Giannis Antetokounmpo, tennisser Roger Federer, bokser Canelo Alvarez en American Footballler Tom Brady staan in de lijst.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS