Karting • GK4 Kartseries

Gijs de Zeeuw laat het in de GK4 Kart Series opnieuw zien: weer een podiumplaats!

Uitgegeven door Bas Kaligis • 19 september 2021 12:36 • Print artikel

SPA-FRANCORCHAMPS – Na een knap optreden tijdens de derde ronde van de GK4 Kart Series (derde) in Genk, bewees Gijs de Zeeuw tijdens de vierde ronde van de titelstrijd dat dat mooie resultaat geen toevalstreffer was. De dertienjarige karter uit Roosendaal snelde op het circuit van Spa-Francorchamps naar drie derde plaatsen bij de Junioren nationaal. Inmiddels kun je dus wel stellen dat hij een vaste waarde voorin is in deze competitieve klasse.

Gijs de Zeeuw

“Ik had het totaal niet zien aankomen”, zei een verbaasde Gijs na de derde race. Wel wist de snelle rijder, die wordt ondersteund door topteam KCR uit zijn woonplaats, dat hij snel kon zijn. “Spa is niet mijn thuisbaan we hadden ook niet te hoge verwachtingen ervoor. Ik was vooral heel blij.”

Gedurende het weekeinde kregen de rijders te maken met wisselende weersomstandigheden op de Belgische piste. “Op vrijdag hadden we alleen maar regen. Ik heb hier bijna nooit gereden en die keren dat ik hier gereden heb, waren in de regen. Op zondag was het droog. We dachten: dat gaat lastig worden.”

Niettemin had Gijs een prima uitgangspositie voor de eerste race, aangezien hij zich een dag eerder als vijfde had gekwalificeerd. “Dat was op zich wel een goed resultaat. Bij de start van race één won ik meteen een plekje. Daar was ik best wel tevreden mee. Tot mijn verbazing kon ik de kopgroep bijhouden en heb ik de nummer drie kunnen inhalen en kunnen wegrijden.”

Maar Gijs hoefde zich bepaald niet te vervelen. “De nummer vier reed de hele tijd op mijn achterbumper. Eerst kon ik nog een gaatje slaan, maar later sloot hij aan bij mij en probeerde elke keer een inhaalactie te maken. Ik moest dus verdedigen. Het was lastig omdat ik hiervoor nog maar één keer op deze baan in het droge heb gereden.”

Gijs de Zeeuw

Dat het dan toch zo goed ging, noemde Gijs verbazingwekkend. “De setup was heel goed. Bij race twee mocht ik als derde starten, maar werd ik opgehouden door de nummer één. Daardoor werd ik ingehaald door de nummer vier en lag ik dus weer op P4.”

Gijs reed de rest van de race op die plek. “Ik heb het rustig aangedaan om safe te rijden. De nummer drie had een DNF omdat de achterbumper van zijn kart loskwam. Een klein gelukje voor mij, want daardoor werd ik derde. Het was niet de meest bijzondere race voor mij maar uiteindelijk toch op P3 gefinished, wat best netjes is.”

In race drie reed Gijs heel sterk en met een heel goed tempo. “Ik mocht als derde starten en pakte meteen een plekje. Ik kon daarna heel goed aanhaken bij de nummer één. Helaas kon ik hem net niet inhalen. Daardoor werd ik een beetje opgehouden en kon de nummer drie mij weer inhalen.”

Hij vervolgde: “Ze sloegen een gaatje naar mij, dus ik kon geen inhaalactie doen. Ik heb de race toen uitgereden op P3. Ik was een klein beetje teleurgesteld dat ik de nummer één niet heb kunnen inhalen. Maar alsnog een P3 is mooi. Het was echt een uitstekend weekend!”

Gijs bedankt zijn vader en zijn team KCR.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS