Formule 1

Gigantisch verschil in waarde Max Verstappen en Lewis Hamilton beoordeeld als 'redelijk' in F1-coureurbeoordeling

Uitgegeven door Bas Kaligis • 17 juni 2024 05:03

Red Bull-reservecoureur Liam Lawson vindt het 'eerlijk' dat Max Verstappen aanzienlijk hoger is ingeschaald dan Lewis Hamilton in de nieuwe videogame F1 2024.

Max Verstappen Red Bull Racing F1

De coureurs worden sinds 2020 beoordeeld in de officiŽle F1-game, waarbij elke deelnemer op de grid wordt beoordeeld op ervaring, racevaardigheid, bewustzijn en snelheid. Dat draagt allemaal bij aan een algemene beoordeling.

In de coureursbeoordelingen voor de 2024-editie van de game kreeg Red Bull-coureur Verstappen een totaalscore van 96 - zeven punten hoger dan Mercedes-coureur en zevenvoudig wereldkampioen Hamilton op 89.

Door de strijd van Hamilton bij Mercedes is zijn 'pace'-score gezakt naar 87 in vergelijking met die van Verstappen: 96. De Red Bull-coureur scoorde ook hoger dan Hamilton voor racevaardigheid (98 tegen 90) en bewustzijn (94 tegen 92).

Lawson vindt het grote verschil tussen Verstappen en Hamilton meer dan terecht en beweert dat de eerste al een tijdje op een 'heel erg hoog' niveau rijdt.

Hij vertelde talkSPORT: "Het is eerlijk. Max verkeert op dit moment in een zeer, zeer sterke vorm. Het team is heel erg sterk en dat is het de afgelopen jaren ook geweest, maar Max rijdt ook op een heel erg hoog niveau. Niet dat Lewis dat niet is - ik ben ervan overtuigd dat hij nog steeds erg competitief is - maar ik weet het niet. Het is echt moeilijk te zeggen, want in de Formule 1 kun je jezelf alleen vergelijken met je teamgenoten. Het is echt moeilijk om een team met een ander team te vergelijken. Je kunt echt alleen vergelijken met degene die in dezelfde auto zit als jij."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS