Formule 1

Giedo van der Garde terug in FIA WEC met United Autosports: "Persoonlijk is het een goede kans om..."

Uitgegeven door Wim Boekel • 8 december 2022 11:55 • Print artikel

Giedo van der Garde rijdt dit jaar de FIA World Endurance Championship-races in Portimao en Monza. De Nederlander, die ook F1-analist is voor Viaplay, komt daarbij in actie voor het top LMP2-team van United Autosports. Daarmee is de voormalig F1-coureur voor het eerst in twee jaar weer actief in het endurance kampioenschap. Van der Garde neemt plaats in de auto met startnummer 23 naast Oliver Jarvis en Josh Pierson en vervangt Tom Blomqvist tijdens deze twee races. Blomqvist heeft dan verplichtingen in Amerika in de IMSA. Daar rijdt de Brit voor Meyer Shank Racing.

#f1 #viaplay Giedo van der Garde

“Ik kijk echt uit naar het racen met United Autosports, ik ken ze al een lange tijd. Ze staan altijd vooraan en we hebben in de jaren wat mooie gevechten gehad in het WEC”, aldus Giedo van der Garde. “Het is ook een eer om met Josh Pierson te racen, waarmee ik teamgenoten in het IMSA-kampioenschap ga zijn. En we gaan weer racen in het WEC in Monza en Portimao. Oliver Jarvis ken ik al een lange tijd, we reden als tieners in de karts. Dit is de eerste keer dat we samen gaan rijden, hij weet wat hij doet. Persoonlijk is het een goede kans om terug in het WEC te zijn. Vorige keer wonnen we het kampioenschap. Nu heb ik twee races met United, dus laten we gaan voor overwinningen.”

Het team is blij met de ervaren Nederlandse coureur. United Autosports vocht toen tegen Van der Garde, die uitkwam voor Racing Team Nederland van Frits van Eerd. “Giedo is altijd een zware tegenstander geweest om het tegen op te nemen”, aldus teambaas Richard Dean. “We hebben aardig wat seizoenen in de LMP2 tegen hem geracet en hij geeft altijd een maximale inspanning en haalt het maximale uit de auto. Het is een opluchting om Giedo volgend jaar aan onze kant te hebben, in plaats van een doorn in het oog die hij tot nu toe is geweest. Hij voegt kwaliteit aan wat al een formidabele line-up is die we voor 2023 hebben.”

Meer VIDEO'S Giedo van der Garde:Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

RaceXpress Youtube

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS