Formule 1

Giedo van der Garde over problemen Racing Team Nederland in 24 uur van Le Mans: "We verloren aardig wat ronden"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 19 september 2020 20:12 • Print artikel

LE MANS - Racing Team Nederland was na de goede kwalificatie op papier één van de kanshebbers op de zege in de LMP2 tijdens de 88ste 24 uur van Le Mans. Jumbo CEO Frits van Eerd zou graag willen winnen, net zoals de Jumbo-Visma wielerploeg in de Tour de France. Helaas zakte Primoz Roglic door het ijs. Tegelijkertijd kende ook de gele Jumbo Oreca een problematische start. Tot twee maal toe moest Racing Team Nederland de pitbox opzoeken.

Racing Team Nederland Jumbo 24 uur Le Mans


Giedo van der Garde nam de eerste stint voor zijn rekening en legt uit: "We hadden natuurlijk een issue in de beginfase. Een engine faillure. We verloren aardig wat ronden. Dat was zwaar", zei hij. “Het is nog lang, maar de pace van de auto is goed. Kijken waar we uitkomen. De pace is nu goed, ook Frits en Nyck zijn snel, maar we moeten nu wel wat andere tactiek toepassen. We hebben nog een lange weg te gaan. Laten we maar eens zien hoe we er na een paar uur voorstaan.”

Tijdens de laatste safetcar deed Racing Team Nederland een rijderswissel en kroop Frits van Eerd Achter het stuur. “Met de safety car heeft het team een goede call gedaan door Frits achter het stuur te zetten.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS