Formule 1

Giedo van der Garde noemt crash Albon dom: "Dit is echt einde verhaal"

Uitgegeven door Bart • 28 november 2020 13:01

Alexander Albon had zichzelf voorgenomen om met een sterk einde van het seizoen een poging te doen om zijn stoeltje bij Red Bull te behouden. Zijn zware crash in de tweede vrije training in Bahrein helpt daar zeker niet aan mee. Volgens Giedo van der Garde heeft de Thaise coureur zijn eigen glazen definitief ingegooid.

Alex Albon


Giedo van der Garde reed eerder deze maand in het WEC nog op het circuit in Bahrein en legde in het Formule 1 Café uit wat er precies gebeurde. "Op de laatste kerb ligt een soort astroturf. Dat is een soort gras dat ze hier geel hebben gespoten. Dat is zo glad. Als je daar overheen rijdt, dan glij je al weg. En hij denkt 'ik ga toch plankgas geven en dan zien we wel waar we uitkomen. Zo dom!"

Volgens de Nederlandse coureur zal Albon dan ook geen contractverlenging krijgen. "Dit is einde verhaal. Die jongen staat al onder druk. Die wil laten zien dat hij misschien toch nog een allerlaatste kans krijgt en dan gebeurt er dit. Het is toch weer zo'n twee, drie, vier ton aan schade en misschien nog wel meer. Het is echt einde verhaal. Die jongen moet gewoon iets anders gaan doen."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS