Formule 1

Giedo van der Garde en Adrian Sutil zijn het niet met elkaar eens over Eau Rouge

De Grote Prijs Formule 1 van België 2014 staat voor de deur en deze race wordt traditioneel verreden op het legendarische F1-circuit van Spa-Francorchamps. Adrian Sutil haalt ons meteen uit een droom: "Eau Rouge is mogelijk niet meer vol gas met de nieuwe auto's". Giedo van der Garde heeft een andere mening over hoe de legendarische bocht genomen kan worden: "Volgas!"


Met de gereduceerde downforce op de 2014-auto's, is de snelheid in de bochten afgenomen. Dit leidt tot langzamere rondetijden. Adrian Sutil verwacht dat de mindere grip ervoor zorgt dat de coureurs het gas moeten loslaten in de fameuze hogesnelheidsbocht. De Duitser vertelt: "Eau Rouge is een van mijn favoriete bochten en dit jaar wordt het moeilijk om vol gas te gaan met de mindere downforce. Met de nieuwe auto's hebben we meer topsnelheid en minder grip, dus het wordt interessant om te zien hoe de bocht onder deze condities genomen wordt."

Waarna de Suaber-coureur verder in gaat op de afstelling van de auto: "Wat betreft de set-up zijn er twee varianten. Je gaat snel in sector 2 en relatief langzaam op het rechte stuk of andersom. Beide set-ups kunnen resulteren in dezelfde rondetijd."

Zijn teamgenoot Giedo van der Garde verwacht niet het gas losgelaten moet worden in Eau Rouge: "Met de nieuwe Formule 1-auto's van dit jaar, ben ik van mening dat we meer topsnelheid op de rechte stukken hebben, maar minder downforce dan in 2013. Ik denk dat Eau Rouge en Blanchimont nog steeds vol gas zijn."

De Nederlander gaat dit uitproberen tijdens de eerste training op vrijdag, omdat hij dan het stuurtje van Esteban Guttierez overneemt