Autosport Internationiaal Singleseaters • FIA Formule 3

Gianluca Petecof Europees F3 kampioen na fout Arthur Leclerc: "Ik dank God en iedereen om mij heen'

Uitgegeven door Luke Merkx • 7 december 2020 10:28 • Print artikel

Gianluca Petecof is afgelopen zondag kampioen geworden in het Formula Regional European Championship. Petecof wist zijn Prema-bolide als vierde over de eindstreep te brengen, wat hem genoeg punten opleverde voor de eerste plaats in het kampioenschap. Concurrentie was er niet: de race van titelkandidaat Arthur Leclerc eindigde in de grindbak.

Gianluca Petecof Europees F3 kampioen na fout Arthur Leclerc


Vanwege de grote hoeveelheid regen ging de race achter de safety car van start. Arthur Leclerc, samen met Petecof kanshebber voor de titel, moest vanwege een probleem met zijn gordelbevestiging als laatste starten. De jongere broer van Ferrari-coureur Charles Leclerc begon aan een knappe inhaalrace, maar eindigde in de grindbak na een spin op het gladde circuit van Vallelunga. Het enige wat Petecof nog hoefde te doen om kampioen te worden was zijn auto thuisbrengen, iets waar de Braziliaan weinig moeite mee had. Oliver Rasmussen, die van de eerste plaats mocht starten, verzilverde zijn polepositie met een overwinning. "Ik ben enorm blij dit voor elkaar te hebben gekregen, ondanks budgetproblemen midden in het seizoen."Achtbaan
Het seizoen van Petecof is te beschrijven als een ware achtbaanrit. De Braziliaan moest een aantal testdagen missen vanwege geldproblemen, maar wist ondanks dat tóch de titel te bemachtigen. "Ik ben enorm blij, de budgetproblemen maakten het seizoen extreem zwaar", zei de Prema-coureur. "Ik dank God en iedereen om mij heen dat we dit voor elkaar hebben gekregen."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS