Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Geweldige race Larry ten Voorde: winnaar met de Project 1-Porsche bij de ‘8 Hours of Bahrain’

Uitgegeven door Peter Vader • 15 november 2020 11:11 • Print artikel

Het succes voor de Nederlanders in Bahrein kende geen grenzen. Larry ten Voorde wist de overwinning in de GTE-Am-divisie te pakken met zijn Porsche, die hij deelde met Egidio Perfetti en Jörg Bergmeister. Hij scoorde daarmee alweer zijn tweede WEC-overwinning, vorig jaar stond hij samen met Jeroen Bleekemolen ook al als winnaar op het podium in Bahrein. Dit jaar was Bleekemolen zijn teamgenoot met de andere Porsche van het Project 1-team. Met deze overwinning sluit Larry ten Voorde een geweldig jaar af.

Project1_Larry_ten_voorde_winnaar_8_Hours_of_Bahrain

Larry in 2020 in ‘the winning mood’
Het jaar 2020 begon voor hem met het veroveren van de Porsche Mobil 1 Supercup, het overkoepelende Europese kampioenschap waarin Porsche coureurs uit de nationale Porsche series deelnemen. In deze serie kampioen worden is op zichzelf al een enorme prestatie, want het niveau van de rijders is hoog en als je dat combineert met een veld van gelijkwaardige auto’s, dan is competitie en spektakel gegarandeerd. Een week geleden wist Ten Voorde ook nog kampioen in de Carrera Cup Deutschland te worden. Weliswaar geen Europees maar een Duits kampioenschap, maar gezien het potentieel en de grootte van het land Duitsland binnen Europa, eigenlijk niet minder competitief. Er was weinig tijd om bij deze titel stil te staan, want de WEC-race in Bahrein stond dezelfde week op het programma. En omdat Larry ten Voorde toch al in ‘the winning mood’ was, pakte hij in de ‘8 Hours of Bahrain’ de overwinning in de GTE-Am divisie. Een geweldig seizoen voor de Twentenaar, die zich via een loopbaan in de karts en de Formule Renault een plekje bij Porsche teams ( GP Elite! ) wist te veroveren. Welverdiend, want het was allemaal bepaald geen weelde bij de Twentenaar. Chapeau!

Project1_podium_Larry_ten_voorde_winnaar_8_Hours_of_Bahrain

Eén van de meest uitdagende jaren
Voor het team van Project 1 was 2020 ook een van de meest uitdagende jaren in hun bestaansgeschiedenis. Het jaar eindigde op een hoogtepunt tijdens de laatste ronde van het FIA World Endurance Championship in Bahrein. Na een zware race vol wiel-aan-wiel-races, slaagde het in Lohne (D) gevestigde team erin om een indrukwekkende overwinning te behalen toen het doek viel voor het seizoen 2019/2020. "We hebben een legendarische geschiedenis hier bij Project 1, maar 2020 is een stuk hoger geweest", zei teamoprichter Hans-Bernd Kamps. “Het feit dat we nog steeds racen en winnen, heeft alles te maken met de Project 1-familie, inclusief onze vrienden, collega's en natuurlijk onze zakenpartners. Een speciale dank gaat ook uit naar de drie rijders, die onvermoeibaar zijn geweest in hun inspanningen. "De coureurs van Project 1 hebben alles gegeven in de seizoensfinale op het Sakhir International Circuit. In de Porsche met Nr56 in Mentos-livrei zetten Egidio Perfetti en Jörg Bergmeister geen voet verkeerd en legden ze de basis voor een klasse overwinning in de woestijn. Larry ten Voorde bekroonde de indrukwekkende prestatie door in het laatste uur de leiding te nemen.

Project1_Porsche Nr56_winnaar_8_Hours_of_Bahrain

"Wij zijn heel erg trots op hem!"
“Wauw wat een race! En wat een finale!", zei de Nederlander. “Onze strategie werkte perfect en ondanks een achterstand van een andere auto eerder in de race, slaagden we erin om hem naar huis te brengen. Mijn dank gaat uit naar de hele crew voor al hun harde werk." De overwinning was ook een bewijs van het werk van Project 1 met jonge coureurs: "We werken al vele jaren met Larry om hem voor te bereiden op de professionele motorsport", zei teambaas Axel Funke, die ook een sleutelrol zal spelen in het komende Project 1 Speed Academie. “Dit jaar heeft hij titels gewonnen in de Porsche Mobil 1 Supercup en de Carrera Cup Deutschland en nu zijn tweede race in het World Endurance Championship. Wij zijn heel erg trots op hem!"

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS