Formule 1

Gevecht Verstappen versus Hamilton: "Mercedes een beter team en meer betrouwbaar materiaal"

Uitgegeven door Wim Boekel • 12 mei 2021 19:10 • Print artikel

Bernie Ecclestone ziet Max Verstappen dicht in de buurt van Lewis Hamilton komen. Toch gelooft de voormalig F1 CEO niet dat de Red Bull-coureur zijn rivaal in de strijd om de wereldtitel kan verslaan. De bejaarde Brit verwacht dat de Mercedes-coureur zijn achtste beker aan het einde van het jaar kan gaan ophalen.

Lewis_Hamilton_versus_Max_Verstappen_champagne

“Deze sport heeft nu twee coureurs die op hetzelfde niveau zitten”, aldus Ecclestone tegen het Zwitserse Blick. “Maar helaas moet ik alle hoop voor de fans van de vechter uit Nederland wegnemen, omdat Lewis Hamilton beter rijdt dan ooit tevoren. Mede dankzij Verstappen is Lewis onberispelijk, kalm en slim geworden. “Hij komt niet in de problemen en geeft zijn opponent altijd de ruimte en respect die ze nodig hebben om te overleven.”

De Brit gelooft dan ook dat zijn landgenoot een goede balans tussen zijn persoonlijke en professionele leven heeft. En Hamilton weet zich gesteund door een beter team en een betere auto dan Max Verstappen heeft. Daaropvolgend zegt de voormalig F1 CEO: “Dat maakt hem allemaal nog sterker in de cockpit. Max staat gelijk op rijvaardigheden, maar Lewis kan er altijd op vertrouwen dat hij een beter team achter zich heeft en betrouwbaarder materiaal. Zonder rare incidenten, wordt Lewis makkelijk voor de achtste keer kampioen.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS