Formule 1

'Gevangenisstraf of boete van 15.000 euro!' F1 gewaarschuwd voor het doorbreken van lockdownbeperkingen in Hongarije

Uitgegeven door Bas Kaligis • 12 juli 2020 05:10 • Print artikel

SPIELBERG - Formule 1-coureurs en -teampersoneel zijn gewaarschuwd dat ze een gevangenisstraf of een boete van 15.000 euro riskeren als ze de strenge lockdownbeperkingen doorbreken die in Boedapest gelden voor de Grand Prix van Hongarije die volgende week wordt gehouden.

Formule 1


Als onderdeel van haar inspanningen om de potentiële verspreiding van het coronavirus te beperken, heeft de Hongaarse regering bevestigd dat F1-personeel - met name uit het Verenigd Koninkrijk en niet-EU-landen - onder een effectieve lockdown zal moeten werken.

In een mededeling die op zaterdagochtend naar de F1-teams werd gestuurd, werd duidelijk gemaakt dat iedereen te allen tijde binnen de grenzen van hun accommodatie of circuit moeten blijven en helemaal niet buiten één van beide locaties mogen komen.

"Deelnemers van Britse of andere niet-EU- of EER-nationaliteiten mogen de locatie of hun accommodatie niet verlaten om welke reden dan ook, behalve voor reizen tussen de twee locaties en voor hun vooraf geregelde aankomst en vertrek naar en van Hongarije", aldus de mededeling.

"Deelnemers met de Britse of andere niet-EU- of EER-nationaliteit mogen geen gebruikmaken van openbaar vervoer en taxi's. "Eventuele maaltijden moeten op de locatie of in de accommodatie worden genuttigd en eventuele vrije tijd moet binnen de grenzen van de accommodatie worden doorgebracht."

"Het niet naleven van deze extra beperkingen zal door de Hongaarse autoriteiten worden bestraft en kan leiden tot gevangenisstraffen en/of boetes tot ongeveer 15.000 euro."

Zeven van de huidige F1-teams zijn Brits en de beperkingen zullen waarschijnlijk betrekking hebben op een meerderheid van de 2000 mensen die aanwezig zijn bij de race.

Hoewel de beperkingen alleen gelden voor Britse en niet-EU-burgers, wordt aanbevolen dat al het personeel zich aan de beperkingen houdt.

De mededeling aan de teams voegde daar nog aan toe: "Om duidelijk te laten zien dat alle belanghebbenden en deelnemers bereid zijn de maatregelen te respecteren die de Hongaarse regering heeft vastgesteld voor het organiseren van het Hongaarse evenement, en om mogelijke verwarring binnen de lokale gemeenschap te voorkomen, wordt ten zeerste aanbevolen dat alle deelnemers zich aan de beperkingen houden."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS