Formule 1

Gevaarlijke pitingang in Bakoe wordt aangepast

Uitgegeven door Bart • 17 mei 2022 07:05 • Print artikel

De racepromotor van de Grand Prix van Azerbeidzjan heeft onthuld dat de pitingang van het stratencircuit in Bakoe voor de race van komende maand aangepast zal worden. De pitingang in Bakoe is al jaren een hot item in aanloop naar de race. Die zou te gevaarlijk zijn, omdat je met 350 km/uur hard moet remmen om de pits in te gaan.

Perez Bakou


Racepromotor Arif Rahimov legt in een reactie aan Motorsport.com uit dat de veiligheid wordt vergroot. "De pitingang wordt iets aangepast. Aan de verdere lay-out wordt niets veranderd. Het verzoek omtrent de pitingang komt vanuit de FIA. We zien in het weekend zelf hoe het zal gaan. De coureurs maken normaal gesproken nauwelijks fouten bij het inrijden van de pitstraat."

Ook over de kerbstones zijn al aardig wat discussies geweest. Vanwege de nieuwe generatie auto's kan het dit jaar weer heel anders gaan. "Na de eerste training komen coureurs wel eens binnenlopen dat de kerbstone verwijderd of juist toegevoegd moet worden. Bij de bocht dicht bij de oude stad, het smalle gedeelte, spelen we al vanaf dag 1 met de kerbs. Eerst werd de kerbstone toegevoegd, daarna weer weggehaald en later weer toegevoegd. We kunnen er pas iets over zeggen als de auto's over het asfalt rijden."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS