Karting • Karting Diversen

Geslaagde start Electric Kart Series in Venray: “De rijstijl maakt het verschil”

Uitgegeven door Bart • 29 mei 2021 03:10 • Print artikel

Venray – De Electric Kart Series kan terugkijken op een geslaagde eerste wedstrijd van het gloednieuwe kampioenschap. Op de kartbaan van Raceway Venray reden de 25 kW en 7 kW mee met andere klassen en het onderlinge verschil was goed te merken. De Blue Shock Race Pro-klasse met 25 kW was fors sneller dan de Tillotson T4-klasse en de Formule Honda 9 pk. De jongere coureurs in de 7 kW reden op hun beurt snel weg van de Honda Cadet en Parolin Rocky-rijders. De volgende race in Electric Kart Series staat gepland voor 19 juni. Bovendien kan er uitgebreid getest worden in deze nieuwe kartklasse. Neem eens contact op met initiator Artur de Maeseneir.

Start Electric Kart Venray start Mini class

In de Pro-klasse ging Guusje van Gorp in beide races met de overwinning aan de haal. De sterke Amerikaan Ellis Spiezia viel in de eerste heat uit bij het inhalen van achterblijvers en moest in de tweede race aan een inhaalrace beginnen. Voor de eerste bocht was hij al opgeschoven van P18 naar P3. Dat onderstreept het grote verschil met de andere klassen. In de 7kW wist Ethan Barbaix de eerste race te winnen en in de tweede race kwam Luuk Taal als eerste over de finish.

Initiator Artur de Maeseneir kreeg in Venray ondersteuning van het team van Blue Shock Race uit Letland. “De eerste race is heel vlot verlopen en we kunnen tevreden zijn met onze performance. Natuurlijk is elektrisch anders dan brandstof, maar de reacties in de paddock zijn zeer positief.”

Electric Kart Series senior close racing

“Zo’n eerste race was op verschillende vlakken een leerschool”, zo geeft De Maeseneir aan. “Zo hadden we in de 7kW een coureur uit de 2-takt en een indoor-karter. De coureur uit de 2takt was eerder door zijn batterij heen, terwijl de indoor-karter langer door kon rijden dit beide met vergelijkbare rondetijden. De rijstijl maakt echt een verschil en daar moeten ze aan wennen. Iemand uit de 2-takt is gewend om continu vol gas te kunnen gaan, maar een elektrische kart heeft veel meer koppel onderin en biedt kansen voor een wisselende strategie.”

"Omdat het elektrisch karten nog in zijn kinderschoenen staat, kon uit deze eerste race ook het team zelf veel bijleren. Zo werd de software ter plaatse nog geactualiseerd om een foutloos parcours te rijden. Samen met onze specialisten uit Letland wordt er nog dagelijks getest en alleen op die manier kunnen we perfectie nastreven."

Electric Kart Series mini

De volgende race in Electric Kart Series staat gepland voor 19 juni. Dan wordt opnieuw op Raceway Venray gereden. “Wat betreft de tijden zat het allemaal heel dicht bij elkaar. Ik kijk ernaar uit.”

Testmogelijkheden!
De elektrische racekarts zijn bijna iedere zaterdag uit te proberen op de kartbaan van Raceway Venray. Contact opnemen kan via Facebook, Instagram, artur@demaeseneir.be of via +32 (0)475461567. De karts zijn te huur voor een uur, wat gelijk staat aan vier heats.

Volgende datums voor het Electric Kart Series Kampioenschap:
19 juni Venray
26 september Genk
16 oktober Venray
20 november Venray

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS