Formule 1

Geruchten rond het Red Bull-stoeltje naast Max Verstappen: "We hebben het beste van Alex Albon nog niet gezien"

Uitgegeven door Bart • 23 september 2020 10:38 • Print artikel

Na zijn overwinning in Monza werden de geluiden sterker dat Pierre Gasly wel eens zou kunnen terugkeren naar Red Bull naast Max Verstappen. Een week later in Mugello was er een vroege uitvalbeurt voor de Fransman en reed Alex Albon naar zijn eerste podium in de Formule 1. De top van Red Bull, Christian Horner en Helmut Marko, spreken openlijk hun steun voor Albon uit en de Brit ziet een terugkeer van Gasly dan ook niet snel gebeuren.

Pierre Gasly


"Pierre had het vorig jaar erg zwaar in onze auto, dus het was de juiste beslissing om beide coureurs te ruilen", zegt Horner in een interview met ESPN. "Hij heeft zich hersteld in zijn oude omgeving. De AlphaTauri is ook makkelijker te rijden, zijn vertrouwen is gegroeid en hij heeft zijn vorm terug."

"Ik ben blij dat hij het weer goed doet in de AlphaTauri. De aspiraties van AlphaTauri zijn ook hoger nu ze geen junior team meer zijn, maar een zusterteam", aldus Horner die een promotie van Gasly niet ziet zitten. "Ze zijn blij met zijn prestaties, hij voelt zich goed in die omgeving en ik denk dat we het beste van Alex Albon nog niet gezien hebben."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS