Formule 1

Geruchten rond coronapandemie en de F1 kalender 2021: tweede race op Austin; misschien naar Qatar?

Uitgegeven door Bas Kaligis • 25 juli 2021 10:00 • Print artikel

Qatar is de laatste plaats op de lijst van potentiŽle kandidaten voor een Grand Prix later in het jaar, nu de coronaviruspandemie de FIA en de F1 dwingt om op korte termijn wijzigingen en annuleringen in het schema aan te brengen.

GP Qatar F1


Tot dusver is het seizoen 2021 vrij vlot verlopen ondanks het risico van verstoring van het schema door COVID. Sommige wedstrijden, zoals onder andere in China, AustraliŽ, Singapore en Canada, moesten echter worden afgelast of voor onbepaalde tijd uitgesteld.

Maar nu is er de angst dat een aantal van de flyaway-races gepland voor de tweede helft van het jaar ook zouden moeten worden.

Tot nu toe hebben een tweede race in Oostenrijk en een GP in Istanbul Park in Turkije in oktober geholpen om de gaten te dichten, hoewel er in november nog een 'TBA' plek vrij is.

Bovendien is het doorgaan van de races in Japan, BraziliŽ en Mexico door de lokale COVID-besmettingspercentages twijfelachtig geworden.

Het gerucht gaat dat een tweede race op het Circuit of the Americas in Austin, Texas, de plaats van Japan zou kunnen innemen. Die zou kunnen plaatsvinden op 17 oktober, een week later dan de huidige datum voor Suzuka, wat een back-to-back doubleheader met de GP van de Verenigde Staten op de 24e mogelijk zou maken.

In een alternatief voorstel worden BraziliŽ en Mexico vervroegd om die plaatsen in te nemen, gevolgd door een week vrij voor de twee Amerikaanse rondes.

Andere mogelijkheden die door de F1-bazen worden overwogen, zijn een tweede race in Bahrein, waar in maart al de seizoensopener werd verreden.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS