Formule 1

Geruchten in de F1: Alfa Romeo duikt op als potentiŽle bestemming voor Bottas

Uitgegeven door Bas Kaligis • 24 juli 2021 10:23 • Print artikel

Valtteri Bottas zou volgend seizoen voor Alfa Romeo kunnen gaan uitkomen nu de overstap van George Russell naar Mercedes voor 2022 steeds waarschijnlijker lijkt.

Valtteri Bottas Mercedes F1


Mercedes' officiŽle standpunt over de toekomstige rijdersbezetting is dat het in de zomerstop een beslissing zal nemen over het tweede stoeltje naast Lewis Hamilton, waarbij Bottas en Russell de enige kandidaten zijn die in aanmerking komen voor het stoeltje.

"We moeten de koppen bij elkaar steken in Brackley en de zaak bespreken met Mercedes om uit te werken hoe onze toekomstige rijdersbezetting eruit moet zien", vertelde teammanager Toto Wolff aan Motorsport-total. "We zullen in de zomer bij elkaar komen, tot een besluit komen en dan beslissen hoe we dit willen communiceren."

In gesprek met RTL tijdens het weekeinde van de Britse Grand Prix suggereerde Wolff echter dat er misschien al een beslissing was genomen. "We zullen zien welke beslissing we nemen - of al hebben genomen maar nog niet hebben gezegd. Helaas heb ik geen nieuws, ik weet nog niet welke kant het opgaat", aldus de Oostenrijker die zijn commentaar afsloot met een knipoog.

Mocht Bottas voor 2022 op zoek moeten naar een nieuwe werkgever, dan lijkt de meest logische optie een rechtstreekse ruil met Russell tussen Mercedes en Williams. Maar de Fin zou een dergelijk vooruitzicht hebben afgewezen, omdat hij bang zou zijn dat hij dan achteraan de startgrid zou belanden.

Als Bottas Williams afserveert heeft hij slechts ťťn andere oplossing: Alfa Romeo, een team geleid door Fred Vasseur, een goede vriend van Wolff die Bottas' belangen behartigt via zijn partnerschap met rijdersmanager Didier Coton en hun bedrijf Aces Management.

Volgens Motorsport-total hebben er al eerste gesprekken plaatsgevonden tussen het management van Bottas en Vasseur. De ploeg uit Hinwil kondigde onlangs een verlenging van zijn samenwerking met Alfa Romeo aan. Vasseur zal echter de vrije hand hebben om zijn rijdersbezetting te bepalen en de Fransman heeft al gesuggereerd dat hij voor 2022 tot een volledige vernieuwing zou kunnen overgaan.

Het is waarschijnlijk dat de Zwitsers een jong talent zullen aanhouden - hoewel Antonio Giovinazzi misschien niet meer in het plaatje past. Maar Bottas zou een waardige en nuttige aanwinst kunnen zijn om de 41-jarige Kimi RšikkŲnen te vervangen.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS