Formule 1

Geruchten blijven komen over Red Bull exit-plannen voor Sergio Perez als teamgenoot van Max Verstappen

Uitgegeven door Peter Vader • 10 januari 2022 11:34 • Print artikel

Sergio Perez maakt zich klaar voor zijn tweede seizoen bij Red Bull, en voorafgaand aan het seizoen van 2022 heeft de Mexicaan zijn toekomst binnen de F1-sport met hen besproken. Perez heeft geschetst wanneer hij zal vertrekken bij Red Bull naar aanleiding van aanhoudende geruchten die de ronde doen, dat hij wordt vervangen als teamgenoot van Max Verstappen. Perez maakt zich op voor zijn tweede seizoen bij de F1-gigant nadat hij in 2021 als vierde is geëindigd in het rijdersklassement. Ondanks een langdurige deal, werd Perez in 2020 door Racing Point gedropt, waardoor zijn Formule 1-carrière op 30-jarige leeftijd in duigen leek te vallen.

Sergio_Perez_GP_winnaar_Bakoe_2021

Debuut met een worsteling
De Mexicaan kreeg echter een reddingslijn toegeworpen van zijn huidige werkgever Red Bull, nadat hij was aangetrokken om samen te werken met Verstappen en om de worstelende Alex Albon te vervangen. De start van Perez bij Red Bull was ook een beetje een worsteling, maar in de tweede helft van het seizoen van 2021 kwam de Mexicaan tot volle bloei omdat hij een integrale rol speelde bij het helpen van Verstappen aan zijn eerste Formule 1-titel.

Ervan genieten
Ondanks een vierde plaats in het rijdersklassement, is de toekomst van Perez bij Red Bull de afgelopen maanden in twijfel getrokken. De Mexicaan heeft echter bekend gemaakt dat hij persoonlijk alleen tijd zou besteden aan zijn verblijf bij zijn huidige werkgevers als hij stopt met 'genieten' van de dingen die hij doet. Perez vertelde The Edge podcast, geciteerd door Express.co: "Op het moment dat ik er niet van geniet, is het de tijd dat ik naar huis moet omdat ik hier niet meer thuishoor, er niet meer hoef te zijn."

Sergio_Perez_testing_Bahrain_2021

Vechten voor de hoogste eer
De 31-jarige heeft zijn contract voor het komende seizoen van 2022 wel verlengd en hij gelooft dat hij Red Bull kan terugbetalen door te vechten voor de hoogste eer in het F1-wereldkampioenschap. Hij vervolgde: “Ik ben hier omdat ik er volledig van overtuigd ben dat ik wereldkampioen kan worden en omdat ik het leuk vind om met mijn team samen te werken, en dat is alles. Ik ben Red Bull erg dankbaar voor het verlengen van mijn contract."

Heel intens
Red Bull heeft zichzelf de afgelopen jaren geprofileerd als één van de toonaangevende constructeurs van de F1 naast rivaal Mercedes. Red Bull behaalde hun eerste coureurstitel in acht jaar na de overwinning van Verstappen vorige maand in Abu Dhabi. Terwijl Perez toelichtte hoe het is om voor één van de beste line-ups van de sport te werken, onthulde Perez: "Het is veel werk, er is veel vraag, je staat de hele tijd in de schijnwerpers." Waarop hij vervolgde: “Dat maakt het heel, heel intens in vergelijking met een team dat, laten we zeggen, niet vecht voor het wereldkampioenschap, of geen groot merk is zoals Red Bull. Dus dat maakt het uitdagender."

Nu zelf kampioen worden
Na in 2021 een wat ondergewaardeerde rol te hebben gespeeld in de verwoede strijd om de titel naast Verstappen, heeft Perez toegegeven dat hij ernaar streeft om zichzelf voor het komende seizoen wel degelijk in de titelstrijd van het F1-kampioenschap te mengen. De Mexicaan zei hierover: “Voor volgend seizoen wil ik zelf strijden om het wereldkampioenschap bij de coureurs. We beginnen met nieuwe regels, nieuwe auto's. We beginnen allemaal vanaf nul. Dus dat is het belangrijkste voor mij, om te proberen bij de top te komen."Sergio_Perez_Red_Bull

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

RaceXpress Youtube

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS