Formule 1

Geruchten: Aston Martin wil meer budget wegsluizen naar de Formule 1 en overweegt vertrek uit de GTE-Pro

Uitgegeven door Wim Boekel • 17 november 2020 04:58 • Print artikel

Aston Martin Racing heeft dit jaar het wereldkampioenschap van het FIA World Endurance Championship in de GTE-Pro divisie gewonnen. Desondanks is de kans groot dat de inzet van het Britse merk volgend jaar wordt teruggebracht. Mogelijk dat er spoedig een aankondiging komt. Het gerucht gaat dat het Aston Martin-management de middelen wil verschuiven naar het Formule 1-team, dat vorig jaar door Lawrence Stroll werd overgenomen. Een inzet in de GTE-Am lijkt echter niet onder druk te staan. Het betekent dat Prodrive, de onderneming waar het hele GT-fabrieksproject aan is uitbesteed, volgend jaar mogelijk een beperkte inzet heeft.

Aston_Martin_24H_Le_Mans_2018_verscherpt_IMG_8348_RX_foto_Peter_Vader

“Aston Martin reviewt nog steeds haar autosportstrategie voor 2021 en verder, maar internationaal GT racen naast de Formule 1 gaat volgend jaar het hart van ons programma zijn”, wil een woordvoerder van Aston Martin slechts loslaten tegen Sportscar365. De fabrikant heeft een vijfjarig contract met de FIA WEC-organisatie. Naar alle waarschijnlijkheid blijft het contract in stand, wanneer er alleen auto’s ingezet worden in de GTE-Am-divisie.

Aston_Martin_linker_zijkant_24H_Le_Mans_2018

Wanneer het team haar auto’s terugtrekt uit de GTE-Pro, blijven alleen Porsche en Ferrari in deze klasse over. Beide merken zetten volgend jaar twee auto’s in. Daarmee lijken er wel vraagtekens boven het voortbestaan van het GTE-platform komen te hangen, vooral nadat BMW zich al eerder terugtrok uit de klasse.

Aston_Martin_24H_Le_Mans_2018

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS